“Recitrack’ apropa la poesia en valencià amb ritmes musicals actuals a l’estudiantat de Castelló

Es tracta d’un projecte musical i teatral per a secundària als quals s’han adherit els IES Sos Baynat, Joan Baptista Porcar, La Plana i Politècnic.

La Regidoria de Normalització Lingüística, dirigida per Ignasi Garcia, ha organitzat “una activitat musical i teatral per tal d’apropar la poesia als nostres joves dels instituts”, tal com ha manifestat l’edil Garcia. Es tracta del ‘Recitrack’, un espectacle didàctic ideat per Joan Manuel Gurillo i pensat per acostar la poesia en valencià a l’estudiantat de secundària.

L’espectacle són vint-i-un poemes on apareix en escena un actor amb l’acompanyament musical d’una banda sonora amb ritmes musicals actuals per a propiciar de manera lúdica la complicitat amb els i les joves. “Poesies de Papasseit, Martí i Pol, Pere Quart o Salvador Espriu, entre d’altres, que es porten a ritme de hip-hop o rock and roll al nostre jovent”, ha explicat el regidor Garcia.

Els IES Sos Baynat, Joan Baptista Porcar, La Plana i Politècnic són els instituts que s’han adherit a aquesta proposta teatral que se’ls va enviar des del Negociat de Normalització Lingüística, i que s’adiu a l’Article 12.2 del Reglament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló pel qual “L’Ajuntament de Castelló de la Plana ajudarà els actes i manifestacions relacionades amb el foment, divulgació, extensió i ús del valencià”.

Arxivat en: Cultura, oci, esport i festes, Temes municipals, Valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *