La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Verònica Ruiz,  ha participat recentment d’unes jornades informatives dirigides al col·lectiu d’educadors de la província de Castelló per a presentar les diferents activitats, exposicions i projeccions que es duen a terme al Planetari i que han fet d’aquest l’epicentre de la divulgació científic-educativa de la província.

Les Jornades de Presentació de Recursos Educatius, organitzades pel Cefire de Castelló i el Cefire d’àmbit humanístic i social, i realitzades recentment en el Museu de Belles Arts, van congregar a diferents entitats i institucions amb l’objectiu de donar a conèixer les diferents propostes dirigides als escolars de la província.

El coordinador d’activitats del Planetari, Carles Garcia, va destacar les diferents i noves projeccions dirigides al públic escolar, principalment de primària i secundària. Aquestes, a més a més, es complementen durant l’any amb exposicions pròpies i temporals. L’última de Leonardo da Vinci va aconseguir despertar l’interès i la curiositat de molts col·legis que van tenir l’oportunitat de conèixer els seus invents de prop.

El Parc Natural de les Illes Columbretes també té el seu lloc en el Planetari. Una sala exclusiva on a través d’un autoguiat, que parteix de l’experiència del pescador Miquel “Caragol”, els xiquets i xiquetes poden descobrir els secrets d’aquestes meravelloses illes.

Cal destacar que les noves projeccions astronòmiques són un important recurs educatiu, amb una durada aproximada de 30 minuts i una ronda de preguntes, especialment adaptades a cada nivell educatiu. Els títols d’aquestes projeccions són: ‘Àvia Terra’, ‘Explorant el Sistema Solar’, ‘Quatre Estacions’, ‘FETU: From Earth to the Universe’ i ‘Expoplanetes’.