Castelló adjudica l’obra que dotarà de voreres i carril bici a l’avinguda Enrique Gimeno i avança el desenvolupament del bulevard de la Plana

La remodelació de l’avinguda Enrique Gimeno, a la qual encara hi ha castellonenques que coneixen per ser l’antiga N-340 i la majoria pel port dels seus imponents plataners d’ombra, inicia el compte arrere. L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat les obres d’adequació del tram entre les avingudes de l’Alcora i Ribesalbes que dotaran de voreres i un carril bici a un dels accessos més transitats de la ciutat. I, per descomptat, mantenint el patrimoni arbori.

Aquesta intervenció urbana acosta barris, cus ciutat i connecta equipaments com les pistes de Gaetà Huguet o la piscina olímpica amb l’avinguda l’Alcora i el seu entorn residencial. A més, plasma el nou model de ciutat més sostenible i amigable en el qual es passa d’una mobilitat concebuda quasi en exclusiva per als cotxes a una mobilitat compartida amb més protagonisme per a vianants i ciclistes.

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat a Pavasal aquesta remodelació per 649.000 euros, la qual cosa suposa una baixa de l’11,11% i un estalvi de més de 103.000 euros sobre el pressupost de licitació. El termini d’execució és de sis mesos a partir de la signatura de l’acta de replanteig. Aquesta obra correspon a les inversions financerament sostenibles, que enguany suposaran una inversió de 5,1 milions d’euros.

Aquesta adequació acabarà amb l’ordenació que encara manté de carretera nacional, solament amb calçada i vorals 24 anys després del seu desviament, per a convertir-se en un vial urbà amb voreres i carril bici que afavorisca els desplaçaments a peu o amb bicicleta d’una manera segura. Són nombroses les persones que diàriament recorren aquest avinguda caminant o amb bicicleta per un voral pel que aquesta remodelació contribuirà a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i fomentarà una mobilitat més sostenible.

A més, l’execució es farà seguint els criteris d’adequació a les directrius marcades pel pla director del bulevard de la Plana, redactat per la Conselleria de Vertebració del Territori, que amb una longitud de 5,5 quilòmetres connectarà Castelló, Almassora i Vila-real. Per a açò, es genera un recorregut ciclista i per als vianants en el costat muntanya i en l’altre marge s’habilita una vorera, s’ha prescindit de la mitjana prevista inicialment i s’han disposat els arbres en escocells per a garantir una amplària de voreres superior a l’1,20 metres.

D’aquesta manera, quan en el futur s’obtinga el sòl fins als 30 metres previstos per a aquest tram de l’avinguda Enrique Gimeno i es procedisca a l’ordenació conforme al pla director del bulevard, es mantindrà la part central
–entre arbres- que ara es remodela i es disposaran en cada marge les calçades laterals, noves voreres i els serveis d’aigua, sanejament i drenatge.

Per la seua banda, la intervenció també repercutirà en la millora de la seguretat i contribuirà a calmar el trànsit. S’habilitaran tres passos de vianants, un d’ells elevat en la zona central del tram, per a reduir la velocitat de circulació i que vianants i ciclistes guanyen seguretat. Els altres dos passos de zebra se situaran al costat de la rotonda de l’avinguda de l’Alcora, on ara solament hi ha pas per a ciclistes, per a millorar la mobilitat per als vianants d’aquests barris i, l’altre, en la intersecció amb l’avinguda de Ribesalbes –on ara no existeix- i estarà regulat per semàfors.

Arxivat en: Mobilitat i transport públic, Seguretat ciutadana, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *