L’Ajuntament de Castelló s’adhereix a un conveni per facilitar la mobilitat laboral de les empleades públiques víctimes de violència de gènere

L’acord impulsa que les treballadores públiques de les administracions valencianes víctimes de violència de gènere podran demanar una adscripció provisional a un lloc de treball en una administració diferent a la seua d’origen.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha fet pública la resolució d’acceptació per la qual l’Ajuntament de Castelló s’adhereix al conveni entre la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a facilitar la mobilitat de les empleades públiques víctimes de violència entre administracions públiques. Es tracta d’una adhesió a aquest conveni marc que va ser presentada el passat 25 de maig de 2017 per la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, el regidor de Gestió Municipal, Toni Lorenzo, i el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades.

L’acord estableix el marc general de cooperació per a impulsar l’aplicació del principi de mobilitat de les empleades públiques entre la Generalitat i les administracions locals del territori valencià, per raó de violència de gènere, donant efectivitat al dret contemplat l’article 82 del Text Refós de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (TREBEP) i els articles 109 i 113.3 de la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana (LOGFPV).

Per això, Brancal ha mostrat la seua satisfacció “perquè ens hem adherit a un conveni que implica que les funcionàries que puguen ser víctimes de violència de gènere fins ara perdien part dels seus drets si es traslladaven a una altra població”. Ara, tal com ha afegit l’edil d’Igualtat, “si qualsevol funcionària de l’Ajuntament de Castelló, que esperem que no passe, és víctima de violència fins al punt que per a protegir la seua vida haja d’anar-se’n fora de la ciutat doncs els seus drets laborals seran reconeguts allà on haja d’anar”.

Arxivat en: Democràcia, participació i igualtat, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *