La decisió de Conselleria d’Educació està avalada i consensuada amb els barris i la comunitat educativa d’ambdós centres escolars

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha donat a conèixer hui la decisió de la Conselleria d’Educació, amb el conseller Vicent Marzà al seu capdavant, per la qual al curs 2018-2019 dues escoles de Castelló podran impartir a les seues aules el curs de primer d’ESO. Aquestes dues escoles seran el Guitarrista Tàrrega i el Carles Selma, dos Centres d’Especial Atenció, situats als barris del Barranquet i de Sant Llorenç.

Tal com ha explicat Porcar, aquesta decisió s’ha pres “després d’una profunda anàlisi de la realitat d’aquests dos barris, de molt de treball i de moltes negociacions”. El regidor ha volgut explicar que es tracta d’una reivindicació històrica que tracta d’afavorir als i les alumnes d’aquestes escoles i també a la comunitat educativa dels barris on estan situades, on històricament “s’ha detectat un elevat percentatge de fracàs i absentisme escolar”. L’edil ha matisat que “aquesta iniciativa tracta de donar-los més oportunitats als xiquets i xiquetes per a poder continuar amb la seua escolarització”.

El titular d’Educació a l’Ajuntament de Castelló també ha informat que aquesta proposta i decisió “està avalada i consensuada amb tota la comunitat educativa i amb els barris. Comptem amb un manifest on tothom ens demana que els xiquets i xiquetes d’aquests barris es puguen quedar a l’escola, perquè aquesta és sinònim d’èxit, perquè aglutina a les famílies i funciona molt bé”.

Per últim, el regidor ha volgut “agrair al conseller, Vicent Marzà; i al director general de Política Educativa, Jaume Fullana, perquè des del primer moment van ser conscients del que açò significava per al futur d’aquests xiquets de Castelló. I també a la implicació de les comunitats educatives dels dos barris, de les escoles i dels instituts de referència”.