L’edició s’enceta hui a partir de les 19.00 hores amb el Grup Castelló – Associació d’Estudis Tradicionals oferint un espectacle de celebració del seu 65 aniversari

La Temporada Folklòrica de Castelló de la Plana arriba aquest mes de juny a la seua sisena edició amb dos caps de setmana intensos on la música i el ball tradicional són els protagonistes. L’oferta cultural està organitzada per la Federació de Grups Folklòrics de Castelló i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló que dirigeix l’edil Verònica Ruiz, i que pretén mostrar una oferta diferent als espectacles de carrer sempre limitats per als recursos tècnics. És per això, que des de fa cinc anys el Teatre del Raval acull unes produccions folklòriques especials on l’espectador pot, gratuïtament i en dos caps de setmana a partir de les 19.00 hores, contemplar el treball d’aquestes persones incansables que ballen, canten i toquen la música tradicional valenciana.

El Grup Castelló – Associació d’Estudis Tradicionals encetarà aquesta vesprada la Temporada oferint un espectacle de celebració del seu 65 aniversari a escena. Tota una selecció de balls dins d’un recorregut històric del grup. Estaran acompanyats pels alumnes de les diferents escoles de ball que l’associació du endavant al llarg del curs escolar.

En la vesprada del dissabte 16, l’Agrupació Folklòrica El Millars presentarà un espectacle dramatitzat basat en una adaptació que ha fet el propi grup al voltant d’un conte popular titulat “Les tres porquetes balladores i una lloba curiosa”. Abans actuarà el grup de Ball de Torrent, entitat convidada per El Millars, que oferirà el millor del seu repertori de les comarques centrals valencianes: L’u i dos de Torrent, Jota de los Isidros, Fandango d’Hortunas…

Per a acabar el primer cap de setmana de la Temporada, el diumenge 17 pel matí a les 11.30 hores, l’Escola de Dansa Castelló juntament amb les seues escoles de ball interpretaran diferents peces de ball que configuren l’actual repertori, comptant amb la participació de tots els familiars dels més menuts. Destaca: el fandango de Sant Mateu, la Bolangera o la Dansa del Vetlatori.

El segon cap de setmana arriba divendres 23 de juny amb el Grup Ramell que oferirà el seu saber fer a escena amb la interpretació de balls de les comarques de Castelló a l’estil que caracteritza l’agrupació, basat en la fidelitat en la manera de ballar dels informants que van facilitar de primera mà tant les melodies com les passades de ball. Tancarà la sisena Temporada el Grup Forcat amb un homenatge als balls de la ciutat: bolero,  marineries i jota de Castelló. Tot un clàssic local ple d’harmonia i alegria que caracteritza els balls de la capital.

Així mateix, des de la Federació de Grups Folklòrics de Castelló han volgut en aquesta VI Temporada de Folklore, tal com ha expressat el seu president Josep Vidal Gozalbo, “reconéixer el ballador Joan Prades del Grup Forcat per la seua trajectòria i haver estat homenatjat enguany en la ballada del Caps Grossos per l’associació Dansants del Corpus” i, a més, “la Federació dedica, de tot cor, els seus balls a Ricardo Rosell, mestre de mestres de ball desaparegut a principis d’any”.