Mobilitat abonarà fins a 200 euros per la compra de bicis elèctriques o kits de conversió i 100 per bicis convencionals.

L’Ajuntament de Castelló obri per primera una línia de subvencions per a la compra de bicicletes, tal com arreplega el Butlletí Oficial de la Província (BOP) en la seua edició d’avui, per a promoure l’ús privat de la bicicleta, especialment models elèctrics, en els desplaçaments quotidians pel casc urbà, una mesura que ja s’està aplicant en altres ciutats i que des de la Regidoria de Mobilitat considerem que contribuirà a incrementar l’ús d’una manera de transport sostenible i saludable.

La partida global ascendeix a 15.000 euros i permetrà subvencionar amb fins a 200 euros la compra de bicicletes elèctriques o kits de conversió i amb 100 euros l’adquisició de bicicletes convencionals. El servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, ha permès en els últims anys popularitzar l’ús de la bicicleta en els trajectes urbans.

Les sol·licituds de subvenció es podran presentar fins al 30 d’octubre de 2018 per Registre referides a compres de bicicletes elèctriques, bicicletes urbanes i kits convertibles des de l’1 de gener de 2018 fins avui de la presentació, seguint els criteris que arrepleguen les bases de la subvenció que es publiquen avui en el BOP. Entre els criteris per a la valoració de les sol·licituds, s’inclou l’adquisició en xicotets comerços o els establiments adherits a associacions de comerciants de Castelló.

Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Vial, que té entre els seus objectius fomentar l’ús de la bicicleta. En aquest sentit, cal destacar que aquest estiu s’executaran cinc nous quilòmetres de carrils bici en tres zones diferents de la ciutat: l’avinguda Casalduch, els grups perifèrics i la Ciutat del Transport.

Les polítiques municipals per a fomentar mitjans de transport alternatius a l’ús del vehicle privat a motor també passen per la millora del transport públic urbà, amb mesures com la creació de noves línies d’autobús, l’ampliació de serveis, la millora de freqüències, l’establiment del bitllet únic en tot el terme municipal o l’impuls del bo Activa’t. Aquestes accions van permetre batre en 2017 el rècord històric de passatgers de la ciutat de Castelló, que més de 6,5 milions d’usuaris entre línies d’autobús urbà, interurbà i TRAM.