L’Ajuntament destinarà més d’un milió i mig d’euros en projectes destinats principalment a centres educatius, esports, parcs, mobilitat sostenible, oci amb mascotes o manteniment de carrers.

La vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, i el regidor de Modernització, Ignasi Garcia, han presentat aquest matí el balanç final i els resultats del procés dels Pressupostos Participatius 2018. En total han sigut 16 propostes votades pels ciutadans de Castelló, dels 45 projectes que passaren la fase d’aval tècnic, i en les quals l’Ajuntament de Castelló invertirà més d’un milió i mig d’euros.

Brancal ha indicat que “en el procés han participat més de 3.700 persones on la ciutadania ha enviat 157 propostes” i ha mostrat la seua satisfacció perquè la majoria han estat dones, el 60.91%, i per tant “demostra que les dones quan tenen ocasió de tindre veu gasten aquesta oportunitat”.

En la votació final han votat més de 2.400 persones les quals han escollit principalment “per centres educatius, esports, parcs, mobilitat sostenible, oci en mascotes i manteniment de ciutats i reparaments de carrers”, tal com ha manifestat el regidor Garcia. En aquesta línia, Garcia ha destacat que “la gràcia dels Pressupostos Participatius està en tindre un canal de comunicació directa amb la ciutadania, aprofitant les tecnologies de la informació perquè la ciutadania puga fer propostes de forma directa”.

Ambdós edils han insistit que els Pressupostos Participatius segueixen servint per a fer un mapa de les necessitats de la ciutat. A més, Garcia ha assenyalat que “la distribució per districtes ens ha permès arribar d’una forma més clara a tota la ciutat i a que cadascun dels districtes tinga la seua pròpia iniciativa i tindran la seua inversió”.

En aquesta edició la mobilització ciutadana per a decidir sobre els projectes participatius ha estat molt més repartida, sent la xarxa pública de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda la més votada amb 333 vots.