L’Ajuntament i la Unió de Periodistes Valencians impartiran un curs sobre tractament de la violència masclista per a periodistes a Castelló

L’Ajuntament de Castelló junt amb la Unió de Periodistes Valencians elaboraran un manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu als mitjans de comunicació. Aquest estarà elaborat per Anna Gimeno Berbegal i Remei Castelló Belda qui han destacat que serà “una ferramenta de treball per a professionals de la comunicació en un sentit ampli, dirigit no sols a redactores i redactors sinó també a fotoperiodistes i totes aquelles persones responsables que intervenen en l’elaboració de continguts”.

El conveni de col•laboració inclou l’elaboració d’un manual sobre violència masclista i llenguatge inclusiu amb l’objectiu de facilitar la incorporació de la perspectiva de gènere als mitjans de comunicació. Aquest, s’emmarca dins de les línies estratègiques del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista signat per nombroses institucions i associacions.

Entre el contingut del manual estarà inclosa una part que recorde la responsabilitat social dels mitjans de comunicació i dels seus professionals en la construcció d’una societat lliure de violència masclista, així com una panoràmica sobre la situació actual per la qual és necessària l’elaboració d’aquest manual. Comptarà amb una part d’exemples rebutjables i males pràctiques amb propostes alternatives correctes per tal d’oferir una caixa de ferramentes per al dia a dia del treball periodístic. També tindrà un bloc dirigit als aspectes que fan referència a la visibilització de les dones, al llenguatge inclusiu, a la identificació de rols i estereotips i a l’enfocament de les informacions. Amb aquesta proposta es pretén impulsar una perspectiva alliberada de condicionants de gènere.

Així doncs, conscients de donar difusió al manual es desenvoluparan una sèrie de cursos per a periodistes. La presentació del manual i la formació de periodistes de Castelló està prevista per a principis de novembre, i s’ampliarà a València i Alacant.

Arxivat en: Integració i cohesió social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *