Castelló ha tancat el primer semestre de l’any amb la millor dada d’usuaris de transport públic de la història. La xarxa pública d’autobusos urbans, interurbans i el TRAM han sumat de gener a juny 3.657.562 viatgers, la qual cosa suposen 322.899 usuaris més que en el mateix període de l’any anterior.

Les xifres registrades confirmen la tendència a l’alça en l’ús del transport públic en la ciutat de Castelló, que ja encadena quatre consecutius d’increment en el nombre de viatgers.

Aquesta xifra rècord de viatgers suposa quasi un milió de passatgers més que en el primer semestre de 2015, l’últim balanç de l’anterior govern del PP. En tres anys hem aconseguit incrementar un 34,5% el nombre d’usuaris gràcies a una política constant i conscient de millora del transport públic per a avançar cap a maneres més sostenibles i respectuosos.

Castelló, des de novembre de 2016, amb tres noves línies d’autobús urbà, ha millorat freqüències i ampliat servei en altres sis rutes i redissenyat itineraris per a fer-los més operatius en quatre línies més. El bus del Grau per Germans Bous, també ha sigut una de les línies que ha experimentat millores, amb freqüències de pas que han passat de 30 a 20 minutos i la seua prolongació de trajecte fins a la platja. El TRAM, la línia amb major nombre d’usuaris en la ciutat de Castelló, també ha millorat les seues freqüències i ha ampliat serveis, que s’han vist reforçats especialment els caps de setmana i festes com a Carnestoltes, Magdalena, Sant Pere i Nadal.

TRAM Castelló ha assolit els 1,3 milions d’usuaris en aquest primer semestre de l’any. Els resultats obtinguts consoliden el procés de creixement del TRAM que des de l’any 2015 ha guanyat més de 400.000 viatgers gràcies a les mesures de promoció d’ús del transport públic que ha engegada la Generalitat en matèria mobilitat sostenible.

Cal destacar que Castelló va tancar 2017 amb rècord de viatgers, gràcies als 6.587.928 usuaris que van optar pel transport públic en els seus desplaçaments per la ciutat. Aqueix any de rècord va registrar 3.334.663 usuaris durant el primer semestre, 322.899 menys que de gener a juny de 2018.