El portaveu avala el treball del conseller amb la creació de 1.400 aules i 6.000 professors més.

“Aquest inici de curs podem dir ben orgullosos que la Conselleria d’Educació que lidera Vicent Marzà li ha donat la volta a la política de retallades que estava fent el Partit Popular amb l’educació”. Així ho ha afirmat el portaveu del grup municipal de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, qui ha denunciat que el PP no tenia sols l’objectiu de desmantellar l’educació pública “sinó de convertir-la en un negoci i fent que la gestionara només les empreses privades”.

Garcia ha reivindicat que les xifres avalen aquest treball per l’educació. Per això, el també edil a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que “mentre el Partit Popular en l’última legislatura va arribar a tirar al carrer a 5.000 professors i professores i va tancar 500 aules de l’educació pública, el conseller Marzà i amb el treball del Govern del Botànic ha fet que hi haja 1.400 aules més i 6.000 professors i professores més”. Aquest, ha insistit en que també s’han invertit molts recursos per millorar les instal·lacions dels centres docents, en el Xarxa Llibres que beneficia a 10.000 alumnes de la ciutat de Castelló, en que les beques menjador siguen del 100% o en posar en marxa les escoletes de 2 anys “demostra aquella reivindicació que teníem en el carrer de que volíem una educació pública, de qualitat i gratuïta”.

El portaveu ha manifestat que “queda camí per fer” però que “les polítiques de retallades del PP no és una eventualitat per la crisi com ens volien fer creure, perquè tan sols cal observar altres autonomies com la madrilenya per veure que estan retallant contínuament l’educació pública a favor de fer negoci amb empreses privades”. “Els drets no es poden mercadejar sinó que s’han de garantir com està fent el Govern del Botànic”, ha reiterat.