La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per la vicealcaldessa Ali Brancal, inaugura, amb motiu del Dia de les Dones Escriptores, una nova edició del concurs ‘Relats de Dones’. Aquesta iniciativa premia econòmicament els textos literaris escrits per dones on aquestes tinguen el paper protagonista.

A més, el concurs valora positivament el desenvolupament literari, el contingut i la utilització d’un llenguatge inclusiu en els relats. El lliurament dels relats que vulguen participar al concurs es podrà fer en el Servei d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Castelló (Passeig Ribalta 21, entresòl A) fins al 30 de novembre. Els premis als que podran optar estan valorats en 1.000 € i 2.000 €.

El concurs ‘Relats de Dones’ és una iniciativa emmarcada en els plans municipals d’igualtat que va nàixer el 1993 “amb l’objectiu d’incentivar i difondre la creativitat de les dones”, senyala Ali Brancal, vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, qui destaca que des de 2002 el certamen està únicament obert a dones.

Els treballs hauran de presentar-se per duplicat i podran estar escrits tant en castellà com en valencià. Hauran de ser originals i inèdits, tindre les pàgines numerades i una extensió mínima de 10 folis i màxima de 40, per una sola cara. Es recomana l’ús de la lletra d’impremta Times New Roman, mida 12, en grandària Din-A4, mecanografiats a doble espai. Hauran de presentar-se sense signatura, sense lema i sense pseudònim, però amb títol. Com a única condició temàtica, el relat ha de tenir com a protagonista una dona o ha de participar en el mateix una dona o grup de dones.

Club de Lectura Feminista

Així mateix, el dimecres 17 d’octubre es donarà inici al ‘Club de Lectura Feminista’ amb la tertúlia del llibre Teoría King Kong de l’escriptora francesa Virginie Despentes. El centre cultural Menador acollirà cada dimecres fins al 5 de desembre aquesta activitat per tal de donar valor i visibilitzar a les dones en aquest camp. A partir de les 18.30 fins a les 20.00 hores, un grup de no més de vint persones es reuniran i debatran qüestions relatives al llibre o aquelles que sorgeixin del mateix.

“Amb el club de lectura un grup de dones ens aproparem al feminisme, reunint-nos per tal de comentar i intercanviar opinions sobre un mateix llibre. Descobrirem novel·les, poesies, assajos o articles d’opinió que ens permeten indagar en la consciència col·lectiva de les dones”, segons ha manifestat la vicealcaldessa.

Brancal també ha expressat que “es tracta d’aprendre amb la lectura personal i íntima d’aquests textos, però també que la nostra impressió inicial siga complementada per les aportacions de la resta”. A més, l’edil ha afegit que el club de lectura “és, en definitiva, crear un espai compartit on el feminisme puga enriquir les nostres vides”.