Compromís per Castelló insta al Govern a modificar l’IVA aplicable als instruments musicals

Garcia ha manifestat “la necessitat de modificar la regulació tributària de tots els instruments musicals”

La música és un dels motors culturals més importants i rellevants, i sols en País Valencià es sobrepassa el 50% del total de col·lectius musicals espanyols. Per poder desenvolupar el seu treball de forma efectiva, requereixen un material fonamental com són els instruments musicals, actualment regulats tributàriament amb un 21% d’IVA.

Per això, Compromís per Castelló ha signat una declaració institucional conjunta amb els partits de l’Acord del Grau per demanar al Govern Espanyol, més concretament al Ministeri d’Hisenda i al Ministeri de Cultura, la revisió i posterior modificació de l’IVA aplicable a l’obtenció d’un instrument musical, reduint-ho fins al 10%; sent aquests la principal ferramenta de treball de moltes persones i col·lectius i una via de foment de l’educació i la cultura. 

El portaveu del grup municipal Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, afirma que “es tracta d’una eina imprescindible i essencial de treball per a molts valencians i valencianes i per tant ha de ser mereixedor d’un tractament fiscal especial”.

Arxivat en: Cultura, oci, esport i festes, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *