Brancal destaca l’enfocament de la gestió cívica o de serveis per part de les associacions com a exponent màxim de la participació ciutadana

La vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, va participar el passat dissabte 24 de novembre en la primera Trobada d’Associacions de la ciutat, que ha tingut com a objectiu visibilitzar els més de 2.000 col·lectius i associacions censades a la ciutat de Castelló.

La jornada, a la qual van assistir un total de 64 persones representants de 40 associacions de la ciutat, va començar a les 10.00 hores en la sala de conferències del Menador i l’acte va estar inaugurat per la vicealcaldessa, seguida de la intervenció d’un dels ponents convidats, Jordi Serrano, rector de la Universitat Progressista d’Estiu a Catalunya. Aquest va emmarcar el paper fonamental de les associacions a les ciutats, i la importància de la relació entre les administracions i les entitats. Serrano, historiador de professió, també va donar un repàs esclaridor sobre l’origen de l’associacionisme i de les seues reivindicacions històriques.

La segona conferència va ser dirigida per Julio Huerta, director de la Fundació Horta Sud. En ella es van presentar les dades de l’impacte associatiu a la ciutat, realitzat en els últims mesos per la Regidoria de Participació Ciutadana,  destacant la gran quantitat d’hores de treball voluntari a les associacions, i el retorn que aquestes fan dels recursos municipals que gestionen. Les entitats de Castelló transformen cada euro que se’ls subvenciona en quatre a partir de les seues quotes, serveis i treball voluntari.

Finalment es va celebrar una taula redona sobre el present i el futur del teixit associatiu de la ciutat en la qual Julio Huerta va destacar que “les associacions hem de deixar de mirar-nos com a competidores unes a d’altres, i començar a construir un relat compartit. I les dades de l’impacte associatiu que avui es presenta són un bon punt de partida. Si construïm el relat compartit, serà més fàcil avançar juntes”.

Per últim, la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat va remarcar que “des de la Regidoria de Participació Ciutadana volem agrair la tasca que porten a terme les associacions per construir una ciutat millor”.