Brancal afirma que “fomentar la igualtat en les escoles és una ferramenta que ajudarà als més menuts a ser més lliures”

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha presentat tres projectes coeducatius dirigits als i les mestres de la ciutat: ‘A l’escola amb zepelí’, ‘Tutty’ i ‘De Paraules a Persones’. “Des de la regidoria pensem que fomentar la igualtat a través de projectes didàctics i educatius és fonamental per al desenvolupament social dels més menuts de cara al futur”, ha manifestat Brancal.

‘A l’escola amb zepelí’ és una guia online – https://alescolaenzepeli.castello.es-que pretén fer als xiquets i les xiquetes reflexionar sobre la construcció d’allò masculí i d’allò femení i com limita a totes persones, i al mateix temps busca ensenyar com assolir una major llibertat. “Es tracta d’un material amb activitats pensades per a diferents nivells educatius per poder arribar a tot l’alumnat. Volem que aquesta guia siga una ferramenta que ajudarà a crear una societat més justa”, ha explicat Brancal.

D’altra banda, s’ha presentat el joc de cartes ‘Tutty’, material que promou el respecte a la diversitat afectiva, sexual i familiar que contribueix a la superació de prejudicis i estereotips de gènere fomentant models de convivència alternatius. “L’objectiu d’aquest joc és que els més menuts aprenguen que les relacions familiars es funden en l’afecte, la cura i el respecte”, ha afirmat la vicealcaldessa.

Per últim, amb ‘De Paraules i Persones’ es vol incorporar el llenguatge inclusiu a l’aula mitjançant la narració escrita. La regidora d’Igualtat ha explicat que des de l’àrea es va pensar “que es pot arribar als més menuts de forma més efectiva i didàctica amb un conte”.

Els i les mestres poden passar a pels materials didàctics al Servei d’Igualtat d’Oportunitats d’Homes i Dones, ubicat al Passeig Ribalta, 21, entresòl A. Hi ha dos jocs de cartes i un exemplar del conte per a cada escola de Castelló.