La vicealcaldessa, Ali Brancal, defén que “el Protocol permet donar una millor assistència i protecció a les víctimes de la violència masclista”
El Grup de Treball de Violències Masclistes, conformat per personal de la Policia Local de Castelló i personal del Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes de l’Ajuntament de Castelló, s’ha reunit per estudiar i decidir les propostes que s’inclouran en l’àrea de Violències Masclistes del III Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes.
El Grup ha estructurat el treball a partir de tres eixos fonamentals, que passen per la detecció i prevenció, atenció i protecció a dones víctimes de la violència masclista, i ha acordat donar prioritat a la convocatòria d’una mesa tècnica per impulsar un Protocol dels recursos municipals per millorar l’actuació enfront de les violències masclistes. La finalitat d’aquest protocol és garantir una atenció ràpida i coordinada a la vegada que eficaç, que s’adapte a l’interés de les víctimes en cada situació, “doncs no totes les dones presenten les mateixes situacions. Així, s’han de tindre en compte també aquelles dones que encara no han presentat denúncia però ja han patit la situació de violència amb l’objectiu de garantir una atenció ràpida i coordinada”, ha explicat Brancal.
“El Protocol és una eina fonamental perquè arreplegue les actuacions a seguir per cada servei professional implicat, siga social o policial, de tal manera que quede clar què es deu fer en cada cas i preveu mecanismes necessaris que permeten donar una millor assistència i protecció tant a les dones que han patit la violència masclista com als menors a càrrec seu”, ha explicat la vicealcadessa. A més a més, ha volgut remarcar “la necessitat que l’atenció s’adapte a cada víctima, cosa que celebrem que s’haja tractat a la reunió i que, per tant, es veurà reflectit en el Protocol i en el Pla d’Igualtat”.