Garcia ha explicat que “és necessari que s’active la clàusula per frenar la competència deslleial que està afectant la nostra economia i als nostres camps”

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha defensat al sector agrícola de la taronja enfront de la ratificació de l’acord que permet l’entrada de taronja sud-africana en Europa. Garcia ha afirmat que “en el Senat, sols Compromís va votar en contra de la revalidació de l’entrada de taronja sud-africana en Europa, fet que crea una competència deslleial al nostre sector citrícola”.

Així mateix, Compromís va portar al Congrés dels Diputats l’esmena per tal d’activar la clàusula que pot parar la implantació d’aquest producte i que el govern de Pedro Sánchez va votar en contra. “És molt preocupant la doble moral i el doble discurs de diferents partits polítics; cal ser coherents i nosaltres hui ho serem, eixint al carrer a defensar als nostres citricultors” ha manifestat Ignasi Garcia.

“Crea molta vergonya veure a Pablo Casado i a altres dirigents del Partit Popular del País Valencià fent-se els defensors de la taronja quan són ells els responsables del problema que està sofrint el nostre camp” ha explicat el portaveu de Compromís per Castelló.

Cal recordar que la taronja sud-africana està entrant en Europa a través d’Holanda, país que no té producció citrícola i que està exportant el 22% del producte que es ven arreu del continent, “per això és necessari que s’active aquesta clàusula per frenar la competència deslleial que està afectant la nostra economia i els nostres camps, sector que ja està prou castigat” ha defensat Ignasi Garcia.