Les obres estan exposades a la façana del Mercat Central, al Museu d’Etnologia i a la Casa de la Cultura
La regidora de Cultura a l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha inaugurat durant el mes de gener les exposicions ‘La conciencia del camino’ de Nacho Puerto, ‘5 anys fent Muixerangues’ de la Conlloga Muixeranga de Castelló i ‘Hàbitat Artístic Castelló’ de les Beques Hàbitat. “Apostem per la varietat cultural i per això oferim exposicions en diferents espais i de diferents temàtiques”, ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.
‘La conciencia del camino’ de l’artista valencià Nacho Puerto, estarà exposada en la façana del Mercat Central de la plaça Santa Clara fins al dia 26 d’abril. L’artista és llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i ha realitzat diferents exposicions individuals i col·lectives en l’àmbit nacional i internacional. A més a més, és director de Taller Collage: Dibujo y pintura, un estudi fundat fa més d’una dècada, i imparteix classes d’art en aquest espai. La seua obra pretén fer reflexionar sobre l’individualisme interior. ‘La conciencia del camino’ aborda les vides i els espais quotidians als quals no se’ls presta atenció, amb imatges agressives i una tècnica basada en l’expressivitat i la figuració.
D’altra banda, el Museu d’Etnologia de Castelló acollirà fins al dia 8 de febrer l’exposició ‘5 anys fent Muixerangues’ de la Conlloga Muixeranga de Castelló, un recull d’imatges, vestuari i moments de tota la trajectòria de l’agrupació. La mostra combina dos discursos: el fet muixeranguer en general i el treball anual conlloguer en particular a través d’un únic fil conductor, el cicle anual de la Conlloga. L’exposició es podrà visitar en horari de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 hores i de 17.30 a 21.00 hores, i els diumenges i festius de 9.00 a 14.00 hores.
Per últim, l’exposició ‘Habitat Artístic Castelló’, romandrà obrerta a la Casa de la Cultura de Castelló fins a l’1 de març, i compta amb les obres de quatre artistes castellonencs. Ainhoa Salas amb ‘P-GIF’, en què es reflexiona sobre els processos d’abstracció contemporanis arran la influència de la World Wide Web (www) mitjançant escultures. Alejandra De La Torre amb ‘LAS olimpiadas’, un projecte basat en pòsters i cromos que busca donar visibilitat a les dones importants de la història de l’esport. Daniel Dobarco, amb una obra plàstica basada en la capacitat transformadora de l’individu, ‘Herreros y Alquimistas’. I, Angie Vera, autora de l’obra ‘Cronogramas’, un projecte pictòric sobre escenes lligades a l’experiència del temps.