Recarregar la targeta de bus i TRAM és, des de hui, una mica més fàcil i còmode. L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Mobilitat, ha activat la recàrrega a través de l’app Bicicas i les 59 bancades distribuïdes per tota la ciutat, de manera que els usuaris i usuàries ja poden sumar viatges de bus i TRAM a colp de click. Aquesta modalitat se suma als 60 punts autoritzats ja existents.

Es tracta d’un servei que entra en vigor a partir de hui, 20 de febrer, i que estarà actiu les 24 hores del dia tot l’any, a excepció de la setmana de Magdalena quan el servei de Bicicas roman sense activitat.

Aquesta ampliació de les possibilitats de recàrrega dels bons de bus i TRAM se suma a més d’una desena d’accions per a fomentar el transport públic en els desplaçaments urbans per Castelló amb l’objectiu de promoure una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, amb les persones i amb la seguretat viària. L’ús de les noves tecnologies pretén acostar el bus i TRAM a un major nombre d’usuaris per a seguir incrementat el nombre de viatges que es realitzen amb autobús i TRAM i que va superar la barrera dels set milions de desplaçaments durant 2018.

Aquest nou sistema de recàrrega a través de Bicicas suposa un salt qualitatiu, especialment entre la comunitat universitària. L’UJI passarà de no tindre punts de renovació de títols de transport a comptar amb sis possibilitats diferents, cinc bancades dins del propi campus i una altra en l’avinguda de Sos Baynat. El vicerector de Campus i Vida Saludable, Rafa Mayo, ha agraït la sensibilitat de l’Ajuntament de Castelló “per a solucionar la falta de servei al campus i atendre una demanda traslladada pels estudiants”.

Recàrrega de l’abonament

El procediment de recàrrega és senzill. El primer pas és baixar-se l’aplicació de Bicicas en el mòbil. Una vegada descarregada, es prem l’apartat ‘Móbilis’ (no es requereix registrar-se com a usuari de Bicicas) i només cal seguir els passos que indica la pantalla: introduir el número de la targeta de transport públic i seleccionar el bo que es desitge entre els quatre disponibles: Abonament 10 (8,2€), Abonament Jove 10 (6,8€), Abonament 30 Jove (25,5€) i Abonament 30 (30€).

Una vegada triat el bo a recarregar, s’introdueixen les dades de pagament i posteriorment, es prem el botó verd ‘Adquirir títol’. Per a finalitzar el procés de recàrrega, la persona interessada haurà d’acostar-se a una bancada Bicicas i acostar la seua targeta Móbilis a la pantalla. Després de passar la seua targeta correctament, accedirà al menú de Móbilis en el qual se li permetrà fer dues operacions: ‘Informació de targeta’ i ‘Carregar targeta’. Prement aquesta segona opció, ja només caldrà passar la targeta Móbilis pel lector perquè valide la recàrrega i complete així l’operació.