Els actes comptaran amb el ‘Festival Dona +Música’, Cine Fòrum als barris, la XV Cursa de les Dones i la gran manifestació convocada per al dia 8 de març a la Plaça Maria Agustina

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha presentat els actes commemoratius del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que es realitzaran durant tot el mes. “Des de l’Ajuntament esperem el suport de tota la ciutat per tal de defensar i lluitar pels nostres drets, que tant ens ha costat aconseguir i que actualment encara ens estan arrabasant, perquè totes juntes som més fortes” ha manifestat la regidora.

Les activitats comencen aquesta vesprada amb la inauguració del ‘Festival Dona +Música’ al Teatre del Raval a les 20 hores, on també hi haurà actuacions els dies 14 i 15 de març dintre del festival. Per al dijous 7 de març, en commemoració del Dia Internacional de les Dones, es celebrarà l’acte institucional de l’Ajuntament de Castelló a les 12 hores en el Saló de Plens, on es fara entrega del premi del concurs ‘Relats de Dones 2018’ i es nomenarà el ‘Premi Olímpia 2019’.

El divendres 8 de març, en commemoració dels actes del Dia Internacional de la Dona, es col·locaran les lones a la façana de l’Ajuntament amb el lema “Jo et dic no i tu em respectes” i a la vesprada està convocada la gran manifestació que s’iniciarà a la Plaça Maria Agustina a les 18 hores i finalitzarà a la Plaça Santa Clara amb la lectura d’un manifest. Per a finalitzar el cap de setmana, el diumenge 10 es realitzarà la XV Cursa de les Dones sota el lema “Som moltes, caminem unides”, que tindrà inici a les 11 hores al Passadís de les Arts.

Així mateix, des del Servei d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Castelló, han dissenyat diferents campanyes que s’allargaran durant tot el mes de març com són: la campanya de noves masculinitats “Igual és millor” que estarà present en els comerços, els centres de secundària i en quatre autobusos urbans; i la campanya de sensibilització ciutadana contra les agressions sexistes en l’àmbit de les festes “No és No a les agressions masclistes”, on es repartiran polseres amb el lema, xapes, pòsters, adhesius i tovallons als epicentres de les festes amb el lema al·lusiu a la campanya.

D’altra banda, el SIO, també tindrà disponible en la seua videoteca per a tots els centres educatius, les AMPES i associacions, pel·lícules relacionades amb la temàtica de drets de la dona, prèvia petició en el Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Hòmens (Passeig Ribalta, 21 entresòl), així com el dossier de la pel·lícula “Àgora”, per a treballar amb perspectiva de gènere en les aules de l’ESO mitjançant les Coordinadores d’Igualtat dels centres educatius de Secundària.

Cine Fòrum als barris

El Cinema Fòrum es traslladarà als barris amb l’objectiu de descentralitzar les activitats, i es projectarà la pel·lícula “Figuras Ocultas” amb un col·loqui posterior. El film es podrà visualitzar el dia 5 de març a les 10 hores al Polifuncional Urban La Salera, el dia 6 de març a les 17.30 hores al Centre Cultural La Marina, i el dia 7 de març a les 17.30 hores al Centre Social Perpetuo Socorro.