La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha participat recentment en la presentació de la col·lecció ‘Fonts històriques valencianes’ de la Universitat de València, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló i la participació de la Universitat Jaume I.

Aquesta col·lecció es va iniciar fa ara quinze anys i compta amb un gran prestigi en el camp de l’edició i la difusió de textos arxivístics de l’època medieval i moderna. En aquest cas, els editors s’han centrat en l’Arxiu Municipal de Castelló i, més concretament, en la sèrie d’actes medievals municipals que són molt importants tant per l’antiguitat com pel nombre d’actes conservades.

Així, en l’acte, es van presentar els tres primers volums: ‘Volum I, Llibres de Consells dels anys 1374 a 1383’, de Carles Rabassa i Elena nchez; ‘Volum II, Llibres de Consells dels anys 1384 a 1390’, d’Enric Guinot i Pau Viciano; i ‘Volum III, Llibres de Consells dels anys 1391 a 1404’, de Germán Navarro i Joaquín Aparici.

En la presentació van estar presents, a més de la regidora de Cultura, el professor de la Universitat de València, Enric Guinot; el director de la col·lecció i professor de la Universitat Jaume I, Carles Rabassa; l’arxivera de l’Ajuntament de Castelló, Elena nchez; i la vicerectora de Cultura de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro.