Compromís es compromet a recuperar la gestió pública de les escoles infantils municipals

La coalició advoca per continuar implementant el model de Ciutat Educadora amb una Escola Municipal de Famílies i unitats de suport a l’alumnat amb problemes educatius, entre altres iniciatives

Compromís ha celebrat aquest dimecres un acte sobre educació en el CEIP Carles Salvador, en el qual han participat l‘actual regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar; el diputat a les Corts i conseller d’Educació en funcions, Vicent Marzà; i els candidats municipals de Compromís per Castelló, Núria Solsona i Pau Sancho.

Durant l’acte, Porcar ha volgut destacar que “Compromís ha revolucionat l’educació a Castelló i no deixarem de treballar per a continuar avançant”, per això, “crearem una Escola Municipal de Famílies, per a aconseguir implicar-les en l’educació dels xiquets i xiquetes, fomentant el model de Ciutat Educadora, on, tant l’escola com les famílies siguen partícips de l’educació dels més xicotets”. L’edil també ha destacat mesures com “delimitar i retolar nous Camins Escolars per a ampliar la xarxa d’itineraris escolars segurs”.

A més, Porcar, també ha informat que des del Consell Escolar Municipal, amb l’ajuda de la Regidoria d’Educació, “impulsarem i coordinarem l’acció d’unitats de suport a l’alumnat amb problemes educatius en les seues tasques escolars”.

Per la seua part, Marzà ha anunciat que “crearem aules de 2 anys en totes les escoles de Castelló, i recuperarem la gestió pública de les escoles Peücs, Chupetes i Biberons, perquè des de Compromís entenem que l’educació infantil també ha de ser gratuïta per a les famílies”, ha expressat el diputat.

D’altra banda, Solsona i Sancho han apuntat que “gràcies al treball de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ara les comunitats educatives tenen l’oportunitat de decidir que part del pressupost municipal es destine a les mancances i necessitats de les escoles gràcies al programa Decidim dels Pressupostos Participatius. Les AMPES de les escoles de Castelló han sigut elements actius en el procés participatiu per a la remodelació de les instal·lacions dels centres educatius”.

 

I és que gràcies a aquesta implicació de les comunitats educatives de Castelló “s’han reformat cinc patis de col·legis per a naturalitzar-los i convertir-los en espais coeducatius i aquest estiu es reformaran 4 patis més. També s’ha senyalitzat el camí escolar segur per al CEIP Herrero i es millorarà la seguretat viària de l’entorn del CEIP Tombatossals. Finalment, s’han reformat l’aulari i banys d’infantil del CEIP Sanchis Yago i aquest estiu es reformaran l’aulari d’infantil i els banys de primària del Lluís Revest”, han apuntat els candidats de Compromís.

Finalment, Porcar ha afirmat que “Castelló mereix que continuem avançant, per a seguir amb les polítiques valentes i d’esquerres, en un model de ciutat educadora de convivència, respecte i llibertat, per això el 26 de maig votarem per una educació pública i de qualitat”.

Arxivat en: Actes públics i mobilitzacions, Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *