Garcia confia que “tots els grups polítics comparteixen la seua agenda perquè la ciutadania puga conèixer de primera mà el seu treball diari i amb qui es reuneixen” a partir de l’activació de la ferramenta, prevista per a aquest dilluns

L’agenda de tots els membres de la corporació municipal de l’Ajuntament de Castelló serà pública i accessible a tota la ciutadania a partir del pròxim dilluns, 2 de setembre. Aquesta ha estat la data facilitada per l’edil de Transparència, Ignasi Garcia, perquè tots els regidors comencen a informar sobre visites, reunions, desplaçaments i recepcions en els quals participen com a càrrecs públics.

Amb aquesta mesura, la qual suposa una continuació de les accions dutes a terme en la passada legislatura i que vol perpetuar l’Acord de Fadrell, l’edil de Transparència, Ignasi Garcia, assegura que podran “actuar amb els nivells de transparència que ens exigeix la societat avui dia i que l’Ajuntament de Castelló volem tenir”. D’aquesta manera, el consistori continuarà el camí iniciat en 2015, el qual el va portar a superar el 90% en la puntuació de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) de 2017.

Garcia ha recordat que tots els grups polítics tenen la possibilitat de fer públiques les seues agendes i convida al fet que els i les edils de govern i oposició a compartir aquesta informació “perquè la ciutadania puga conèixer de primera mà quin és el seu treball diari i amb qui es reuneixen”.

Cal recordar que aquesta aplicació ja va ser accessible durant l’anterior legislatura a tots els grups municipals i tots els partits -a excepció del Partit Popular- en van fer ús. És per això el portal de transparència de l’Ajuntament de Castelló es va convertir en referència per al País Valencià i el Panell de Govern Obert va obtenir el reconeixement del Consell en quedar en el primer lloc de la línia de subvencions a entitats locals per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública.