Mezquita: «Aquesta activitat educativa està marcada pel seu caràcter social, artístic i pedagògic»

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha presentat la segona edició del projecte ‘Cor Infantil de Castelló’, en el Museu de Belles Arts de Castelló, després del gran èxit aconseguit en el darrer any. “Volem donar continuïtat a una iniciativa com aquesta, perquè entenem la música com un llenguatge universal i un vehicle de cohesió social i d’integració molt potent” ha explicat Mezquita.

La idea del ‘Cor Infantil de Castelló’ va sorgir l’any passat després de la consolidació del ‘l’Escola Canta’, “un projecte amb molta força i que és un potent dinamitzador cultural” explica el regidor. Aquesta proposta busca oferir una activitat extraescolar gratuïta i de caràcter artístic i pedagògic.

El cor estarà format per xiquets i xiquetes entre 6 i 12 anys, que seran escollits després de la realització d’una prova d’admissió per al curs 2019-2020 i que tindrà lloc el dimarts 1 d’octubre de 16.00 a les 20.00 en el saló d’actes del Museu de Belles Arts de Castelló. No és necessària inscripció prèvia en l’audició, que estarà oberta a tots els escolars del municipi de l’edats citades.

La prova serà avaluada per la directora del cor, pedagoga i professional de cant, Isabel Villagar, i en ella els i les escolars interessats hauran de cantar una cançó d’elecció pròpia a cappella, és a dir sense acompanyament instrumental. Les i els candidats hauran d’anar acompanyats per la mare, el pare o tutor o tutora legal.

Una vegada seleccionats els i les integrants que formaran part d’aquesta segona edició del ‘Cor Infantil de Castelló’, les classes seran tots els dimarts en horari de 17.30  a 18.30 hores al saló d’actes del Museu de Belles Arts de Castelló, a partir del 15 d’octubre.