La mostra es podrà visitar fins al dia 24 d’octubre al Centre Municipal de Cultura

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha inaugurat l’exposició dels artistes guardonats beneficaris de les beques Hàbitat Artístic 2019. La mostra es podrà visitar fins al 24 d’octubre a les 19.30 hores al Centre Municipal de Cultura. Les obres són el resultat del treball subvencionat per les beques, orientades a “ajudar els artistes a fomentar la seua creativitat donant-los suport mitjançant una estança fora de la ciutat per tal que puguen adquirir nous conceptes i diferents formes de concebre l’art” ha afirmat la regidora.

Així doncs, la mostra comença amb ‘Ellas están aquí’, la creació de, Pilar Ramo Viárraga. Natural de Castelló de la Plana, i llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Jaume I de Castelló, ha realitzat la seua beca en la Residència d’Artistes a Berlín i exposarà el seu projecte audiovisual i de videoinstal·lació. La peça explora les asimetries geogràfiques i de gènere existents en totes les ciutats.

Seguidament, el públic podrà observar ‘Pedra seca,’ d’Agustín Serisuelo Franch (becat Hàbitat Artístic el 2013-2014), un projecte fotogràfic i de transferència a la fusta centrat en el treball de la pedra en sec. Serisuelo ha desenvolupat el seu treball en La Rectoria (Sant Pere de Vilamajor, Barcelona), un entorn rural a les portes del Parc Natural del Montseny, i amb el qual ha pogut reflexionar sobre els límits del paisatge, entre allò natural i allò artificial.

Finalment, l’exposición mostra ‘Campo de estudio’ de Gema Quiles Benedito, qui amb la seua obra  ha volgut qüestionar l’abús de la imatge o les noves relacions col·lectives i individuals. Quile es graduada en Belles Arts amb màster en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València.De les seues exposicions destaquen l’estand Mart Orbital de la 5a edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani MARTE a Castelló i a l’exposició «Mapa y cultura, tres miradas» a la Galeria Coll Blanc de Culla.