Ruiz: “aquest acte ja és tot un símbol de la lluita contra el terrorisme masclista, contra la por, i visibilitza la sororitat dels feminismes”

La Plaça Major de Castelló acollirà la pròxima edició de ‘Nit Violeta’, una iniciativa desenvolupada pel teixit associatiu feminista de tot el món i al qual l’Ajuntament de Castelló s’adherirà el pròxim divendres, com ha confirmat la regidora de Feminismes del consistori, Verònica Ruiz. L’acte està programat per al 20 de setembre a les 20.00 hores i en ell participen nombrosos col·lectius social

L’edil, que aquest matí ha participat en l’acte del II Aniversari del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere junt a la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha defensat que “la llum violeta ja és tot un símbol de la lluita contra el masclisme, contra la por, una lluita de sororitat dels feminismes”.

“Els assassinats masclistes són un dels problemes més greus als quals ens enfrontem com a societat”, ha defensat la regidora. Per això des de l’àrea de Feminismes es convoca a totes les i els castellonencs a participar d’aquesta ‘Nit violeta’ portant la teua pròpia llum violeta, telèfons o llanternes.

Hem viscut un estiu molt negre per a les dones, un estiu en què s’han donat més agressions que mai i en què hem conegut que s’han incrementant els casos de violència sexual”, ha lamentat la regidora, qui ha encoratjat tot el veïnat a “unir forces per a eradicar aquest problema que afecta tots els estaments i sectors de la societat”.