Garcia: “Estarem al carrer amb els joves i a favor de les exigències lògiques que ens fan les noves generacions per assegurar-se un futur”

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha comunicat l’adhesió del col·lectiu a la manifestació convocada per aquest divendres per tal d’exigir accions immediates que aturen en canvi climàtic. “No tenim un planeta B, ens ho estan recordant els nostres joves, i per això el dia 27 de setembre estarem al carrer amb ells i a favor de les exigències lògiques que ens fan les noves generacions per assegurar-se un futur”, ha manifestat.

“Des de Compromís creiem que és necessari un canvi en les polítiques de lluita contra el canvi climàtic”, ha afirmat. Així, Garcia ha volgut recordar que “hem d’acabar amb l’actual model de producció i desenvolupament que consisteix en consumir molt per damunt de les possibilitats que té el planeta de regenerar els seus recursos “.

Per aquest motiu, els partits signants de l’Acord de Fadrell “vam consensuar una moció en el ple de setembre per a fer front a aquesta greu problemàtica”. Així mateix, en l’escrit es declararà la ciutat en emergència climàtica. “És un tema que ens afecta a tots per sobre de partidismes i localismes insolidaris i irresponsables”, ha destacat el portaveu de Compromís per Castelló.

Garcia ha destacat que “una de les mesures adoptades per a la lluita contra l’emergència climàtica és la posada en funcionament d’un adequat sistema de recollida residus per tota la ciutat” d’aquesta manera, “facilitem a la ciutadania la separació dels residus orgànics d’altre tipus de fem, la qual cosa es veurà reflectida en la reducció de les emissions contaminants” ha afirmat.

A més d’aquesta iniciativa, el portaveu ha explicat que “també ens hem compromés a instal·lar el quart contenidor marró per als residus orgànics, a reduir les emissions de CO₂ en un 40% abans de l’any 2030, i a fomentar un model de ciutat sostenible”.

“L’emergència climàtica és un problema que s’ha de combatre amb mesures concretes i no amb idees, i per això Compromís aposta per impulsar iniciatives per reduir al màxim el consum de plàstic i per poder aconseguir un adequat sistema de reciclatge que en ajude a salvar el planeta” ha defensat el portaveu de de la formació a Castelló.