L’activitat forma part d’un projecte d’intervenció sociocultural per a persones amb diversitat funcional

L’Escola Municipal de Teatre de Castelló i la Regidoria de Cultura han programat per a demà divendres l’estrena de l’obra teatral ‘Vivint en diversitat. Un espai i un temps per a totes les persones’. La representació està inclosa en un programa d’intervenció sociocultural per a persones amb diversitat funcional i diversitat funcional intel·lectual i està dirigida per Víctor Antolí.

Aquesta iniciativa creativa, la qual ha permés treballar en grup aspectes com el moviment del cos, els gestos i l’expressió natural i lliure amb ajuda de la música i el teatre, culminarà demà amb la representació final de l’obra que assagen des de fa setmanes. Es tracta d’un taller en què crearan diferents realitats per visibilitzar i fomentar noves mirades sense de prejudicis i que s’estrenarà a les 18.00 hores de divendres amb entrada lliure.

L’edil de Cultura, Verònica Ruiz, ha felicitat l’equip de l’escola de teatre per la feina feta amb els joves que han participat en aquest programa i els ha encoratjat per tal de «continuar treballant per a que la igualtat d’oportunitats arribe també a la cultura i a l’art».

Així doncs, després d’una desena de sessions, els alumnes participants han pogut aconseguir els objectius individuals plantejats inicialment en aquest programa, com ara acceptar la realitat, desenvolupar la creativitat, gaudir de les relacions interpersonals i aconseguir un grup cohesionat capaç de crear i teixir relacions socials. En definitiva, «hem aconseguit fomentar la inclusió social i generar un espai del qual totes les persones se’n senten part», ha assegurat Antolí.

Cal destacar que les classes d’aquest projecto tornaran al Casal Jove del Grau a partir del pròxim mes de febrer. L’Escola Municipal de Teatre reeditarà el format de 10 sessions amb una duració de dues hores i mitja, les quals es realitzaran cada divendres de vesprada i dissabte al matí fins al final del projecte.