Introduir l’esterilització en el contracte municipal de recollida d’animals i impulsar la utilització del xip, entre les principals propostes

El regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, es va reunir ahir amb les representants de diverses protectores de la ciutat per a abordar les mesures a prendre i aconseguir que «Castelló comence a caminar cap al sacrifici zero i que el nostre model del relació amb el animals siga una referència per a altres poblacions», en paraules de l’edil. Amb aquesta finalitat, el departament municipal va consensuar amb les protectores cinc mesures que serviran per facilitar les adopcions, reduir els abandonaments o pèrdues de mascotes i posar en valor la faena de les entitats que vetllen pel benestar dels animals.

La primera de les actuacions és la realització de una campanya contínua d’informació, revisió, control de la utilització dels xips identificatius i per a la qual Garcia aspira a implicar la Policia Local. «Aquests dispositius permeten localitzar els propietaris amb només una telefonada i, per tant, faciliten el retorn de l’animal a la llar i redueixen els temps d’estada al nucli zoològic», ha assegurat el regidor.

D’altra banda, el consistori estudiarà una revisió del contracte del servei municipal de recollida d’animals amb la finalitat d’introduir l’esterilització per a totes les mascotes que puguen ser potencialment adoptades per facilitar les gestions als futurs propietaris. En aquest sentit, també volen ampliar el projecte Captura, Esterilització i Retorn (CER) per a colònies felines, una actuació que ja realitzen les protectores amb la col·laboració de l’administració municipal i que ha obtingut bons resultats en els deu nuclis que controlen.

Garcia va incidir també en la necessitat posar en valor la faena que fan les protectores de la ciutat, una mesura necessària per tal que «la ciutadania conega els seus serveis i sàpiga que anem de la mà amb aquestes entitats per garantir el benestar dels animals a Castelló». Finalment, el consistori fomentarà les campanyes informatives pel que fa a l’adopció d’animals «en els moments estratègics de l’any en què els registres ens indiquen que es produeixen més acollides», un objectiu per al qual també comptaran amb el suport de les protectores.

Balanç del V Festival de l’Adopció

Una vintena de famílies van iniciar el procés d’adopció de gats i gossos durant el V Festival de l’Adopció celebrat el passat cap de setmana al parc Ribalta, segons dades facilitades per l’organització. En total, 15 protectores van participar en l’esdeveniment, durant el qual es van realitzar nombroses desfilades d’animals, iniciatives solidàries i activitats infantils.