L’observatori recull estadístiques d’intervencions socials i les dades relatives al mercat de treball

L’observatori del Panell de Govern Obert de Castelló ha inclòs un apartat amb dades socieconòmiques, en el qual es recullen les intervencions realitzades pel consistori des de finals de 2017. El regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, ha explicat que “gràcies al portal de transparència del web del consistori, la ciutadania pot consultar les dades referents a les diferents regidories i conèixer on i a qui van destinats les ajudes i els programes”.

És el cas de l’apartat de Benestar Social, on es poden trobar les estadístiques d’intervencions diferenciades per servei, sexe, centre i nacionalitat. “Amb la segmentació de dades i l’elaboració de taules i gràfiques és més fàcil localitzar la informació i oferir-la d’una forma més transparent i accessible a tota la ciutadania”, ha destacat el Garcia, per a qui “en definitiva, les xifres ens ajuden a acabar amb els mites i a reconèixer la realitat i, en conseqüència, a desenvolupar el programes públics per fer front als problemes”.

Així mateix, aquest apartat recull informació sobre el mercat de treball de la ciutat i mostra les dades de d’ocupació i atur de la població activa. En aquest portal es poden conèixer dades sobre el nombre total d’afiliacions a Castelló, que se situa en 91.822, amb un creixement interanual al tancament del mes de novembre del 2,3%, segons les dades facilitades per l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Més d’un milió de visites

La informació sobre ocupació és, precisament, la més consultada al web municipal, que aquest any ha registrat 1.003.962 visites. Interessen també els horaris dels autobusos urbans i interurbans, els calendaris de festes i l’agenda cultural de la ciutat.

Així ho ha confirmat el regidor de Transparència, qui també ha destacat que els accessos des de dispositius mòbils suposen el 53,4% d’aquestes visites, mentre que el 44,1% provenen d’ordinadors i només un 2,4% es fan des de tabletes. En aquest sentit, els sistemes operatius més habituals són Android i Windows. El navegador més utilitzat pels castellonencs per a explorar el portal web de l’ajuntament és Chrome, seguit per Firefox i Safari.