Entre el 26 de desembre i el 7 de gener, s’han recollit 113 tones de residus dels contenidors blaus

La ciutadania de Castelló va dipositar 113.380 quilograms de paper i cartró als contenidors destinats a la recollida d’aquests residus durant les festes de Nadal. Aquesta xifra suposa la recuperació de 19 tones més que en l’anterior període festiu i un increment del 20,85% de la quantitat destinada al reciclatge.

“És evident que la consciència ciutadana respecte a la necessitat de reciclar ha crescut i aquest és el camí que hem de continuar per reduir l’impacte mediambiental”, ha assegurat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. No obstant això, l’edil ha recordat que la clau és “reduir al màxim el consum de productes envasats” i “apostar per contenidors reutilitzables que no es transformen en deixalles immediatament”.

Així doncs, la quantitat de tones de paper i cartró recollides durant tot l’any ha ascendit a 2.783. Aquesta xifra suposa la recollida de 350 tones més que durant l’any 2018 i un increment de 14.34%, provocat, novament, per un increment de la col•laboració de la ciutadania pel que fa al reciclatge de residus.

En aquest sentit, cal recordar que la mitjana mensual de recollida d’envasos també ha mantingut la tendència a l’alça durant l’exercici de 2019. Segons les últimes dades facilitades per FCC, la xifra s’ha situat les 120,3 tones, mentre que en l’any 2018 la mitjana mensual va ser de 109,42 i en l’any 2017, de 95 tones. Així mateix, i després de la instal•lació inicial de 40 contenidors de brossa orgànica al costat dels col•legis de la ciutat, la recollida d’aquestes restes s’ha incrementat vora un 300%.

Durant aquest 2020, el consistori té prevista la implantació definitiva de la xarxa de brossa orgànica, la qual estarà dotada amb 1.100 contenidors. Així mateix, la xarxa de dipòsits per a envasos (contenidors grocs) creixerà amb 200 noves unitats que seran donades per Ecoembes. El departament que dirigeix Garcia també reforçarà la flota de camions durant aquest anys, per tal d”intensificar la recollida i el buidatge dels contenidors.