El pressupost de 2020 inclourà una partida per a incrementar la recollida de roba en els punts de reciclatge

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha confirmat la recuperació de 390,32 tones de roba usada durant l’exercici de 2019. Aquesta quantitat de tèxtils ha estat dipositada per la ciutadania en la xarxa de 54 contenidors de què disposa la ciutat i que el consistori aposta per reforçar per tal de “millorar l’efectivitat i facilitar el dipòsit als punts de la ciutat on més roba recollim”, segons l’edil.

És per això que el pressupost de 2020 inclourà una partida per tal de «fomentar i incrementar la recollida de roba», com ha avançat Garcia. El regidor ha posat l’accent en la importància de portar la roba que ja no utilitzem als contenidors específics, donat que “totes aquestes restes tenen una segona vida, ja bé per a ser reutilitzades, transformades o bé reciclades”. Aquest ús és especialment important ja que “la producció de tèxtils i l’abocament incontrolat d’aquests són dos activitats altament contaminants”, ha recordat el regidor.

Respecte al detall de les dades facilitades per l’empresa concessionària del servei (Reciplana), el major nombre de tones recollides correspon als mesos de maig i juny, amb vora 43 i 47 tones recollides, respectivament. Segons el registre municipal, la tendència en el dipòsit de tèxtils torna a incrementar-se durant els mesos d’octubre i novembre, quan les tones de roba recollida se situen en 38,6 i vora 39, respectivament.

Una nova legislació estatal

Garcia ha incidit en la necessitat de que “el nou govern progressista legisle en la indústria i la gestió del residu tèxtil com ho ha fet amb els envasos i el vidre”. La normativa estatal hauria d’anar orientada a “tractar aquest residu d’una manera que no genere un impacte ambiental”, com ha explicat el regidor.