L’objectiu del consistori és arribar al sacrifici zero, motiu pel qual subvencionarà els tractaments en gossos i gats adoptats mitjançat el servei municipal

L’Ajuntament de Castelló ha encetat una campanya d’esterilitzacions mitjançant la qual promourà l’adopció de gossos i gats en subvencionar els costos del tractament als propietaris. D’aquesta manera «facilitem el procés d’adopció, reduïm considerablement els costos per a la ciutadania i caminem cap a la consecució del nostre objectiu: arribar al sacrifici zero», com ha apuntat el regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, durant la presentació de la iniciativa.

L’edil ha estat acompanyat en l’acte pel president del Col·legi de Veterinaris de Castelló, Luis Miguel Gargallo, i la vicepresidenta de l’entitat, Ana Pascual, representants de les 13 clíniques veterinàries que se sumen a la iniciativa. Amb totes elles, el consistori ha signat un contracte de col·laboració per cobrir més d’un centenar d’intervencions durant tot l’any per mascotes.

La campanya també té com a objectiu «assegurar que les intervencions es facen amb totes les garanties sanitàries, ja que estaran a càrrec de professionals col·legiats», ha explicat Garcia, qui ha agraït la disposició dels i les professionals de la ciutat.

Així doncs, les persones interessades a beneficiar-se d’aquesta iniciativa han de sol·licitar l’adopció mitjançant el servei municipal de recollida d’animals i acudir al departament de Salut Pública per omplir la fitxa d’adhesió a la campanya. El consistori assignarà una de les clíniques veterinàries col·laboradores, on els propietaris hauran d’anar a realitzar l’analítica prequirúrgica general i la intervenció. Les mascotes han de tindre més de sis mesos per a poder ser tractades.

Gràcies a la col·laboració entre el sector i la Regidoria de Benestar Animal, serà aquesta qui es farà càrrec del cost de les esterilitzacions. El cost de les intervencions oscil·la entre els 100 y els 300 euros, una xifra que varia en funció de l’espècie, el pes i el sexe de la mascota.