El servei s’activarà el pròxim 9 de març i estarà disponible per a qualsevol dona o grup de dones que ho sol·liciten, a partir de les 21.00

El servei d’autobús a demanda per a dones, promogut per la regidories de Mobilitat i de Feminismes, s’ampliarà a tota la xarxa urbana d’autobusos i durant tots els dies de l’any, com han anunciat els edils responsables de totes dues àrees, Jorge Ribes i Verònica Ruiz, respectivament. L’acció s’activarà el pròxim 9 de març i operarà a ple rendiment durant les festes de la Magdalena.

El consistori ha dissenyat cartelleria informativa sobre el funcionament de les parades a demanda, que serà distribuïda en la xarxa autobusos urbans, la interurbana operada per HICID per a la connexió amb el Grau i altres punts d’interés de la ciutat.

“El transport públic ha d’adaptar-se a les demandes socials i facilitar sempre, en la mesura que siga possible, una major seguretat i comoditat per a totes les usuàries”, ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible. Ribes ha apuntat que amb aquesta ampliació de les parades a demanda, l’Ajuntament ajuda “al fet que les dones usuàries de transport públic se senten més segures”. “Era necessari ampliar aquest servei, que va començar com a projecte pilot en la Magdalena del passat any, a totes les línies regulars i nocturnes i durant tots els dies de l’any i així ho hem fet”, ha afirmat.

La regidora de Feminismes, Verónica Ruiz, ha posat l’accent sobre l’ampliació del servei a tots els mesos de l’any. “És cert que la xarxa de transport registra més activitat en períodes festius, però també és cert que funciona durant tot l’any i que aquest servei donarà més tranquil·litat a les milers de dones que utilitzen el transport públic”, ha manifestat.

L’edil ha recordat que “totes les dones sabem el que és la por en tornar a casa soles i totes agraïm un servei com aquest”. “Encara que la vertadera assignatura pendent és l’educació en el respecte i en la igualtat perquè, en un futur pròxim, no hàgem de posar en marxa aquestes mesures per a garantir la seguretat de les dones”, segons Ruiz.

Ribes ha destacat també que la iniciativa d’ampliar les parades a demanda a totes les línies d’autobusos urbans nocturns de la ciutat “ha sigut un dels objectius prioritaris” de l’àrea. De fet, el nou Reglament del Transport Públic Urbà amb autobús de l’Ajuntament inclou com a novetat la regulació de les parades a demanda.

Així doncs, per a sol·licitar les parades a demanda serà necessari que les dones informen que volen utilitzar el servei en pujar a l’autobús. Posteriorment, hauran de comunicar el punt de parada (dins del recorregut marcada i sempre que no supose un impediment per a la seguretat vial).