Una bàscula gegant pesarà el vidre recollit en la Mostra gastronòmica i en el concurs de paelles

Educadors ambientals visitaran les gaiates de 18 al 21 de març per informar sobre la iniciativa

L’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb Ecovidrio i amb la Generalitat Valenciana, activa la campanya “Ací reciclem vidre” per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant la fira i festes de la Magdalena 2020. Els edils de Reciclatge i Gestió de Residus,  Ignasi Garcia, Festes i Turisme, Pilar Escuder, i Transició Ecològica, Fernando Navarro, han presentat la iniciativa  acompanyats pel  gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes, i representants de la Federació de Colles.

La iniciativa pretén conscienciar i sensibilitzar a les gaiates i colles de la ciutat sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. “Ha arribat el moment d’oblidar-nos del ‘usar i tirar’ i d’apostar pel reciclatge i per a això comptem amb la col·laboració dels col·lectius més importants de les festes, als quals vull agrair la seua col·laboració amb aquesta campanya”, ha  manifestat l’edil Garcia.

“Hem incrementat les accions i allargat la duració respecte a l’any passat perquè ni una botella de vidre es tire fora del contenidor”, una línia en la qual també s’ha manifestat el gerent de Ecovidrio. Fuentes ha apuntat que el repte passa per incrementar els més de “16.000 envasos que vam reciclar l’any passat, amb tot el que això comporta quant a reutilització del material infinites vegades i a reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle”.

La regidora de Festes ha agraït aquesta iniciativa “que fa les festes de la Magdalena més sostenibles” i, al mateix temps, “involucra a gaiates, colles i ens vinculats, que són els artífexs de les festes”. Per la seua part, l’edil de Transició Ecològica, ha destacat que les tres àrees municipals “portem mesos plantejant-nos com podem avançar cap a unes festes amb un consum més racional i implicar-nos cap a una economia circular i en què tota la ciutat tinga una mirada verda” i ha recordat que en uns dies presentaran cinc accions que han preparat per a potenciar el reciclatge i desincentivar l’ús de plàstic en les festes.

Així doncs, una de les propostes és posar vinils als contenidors de vidre pròxims als “caus” per a donar visibilitat a la campanya. A més, se li entregarà a cada gaiata un poal amb rodes adaptat amb la finalitat de facilitar-los la separació i posterior reciclatge dels envasos de vidre.

Els dies 16 i 17 de març, al parc del Segon Molí, Ecovidrio instal·larà una bàscula gegant perquè les colles participants en la Mostra Gastronòmica i en el concurs de paelles organitzat per la colla del Rei Barbut puguen pesar el seu vidre en horari de 12.00h a 18.00h. Tots els que pesen els seus envasos de vidre en la bàscula entraran en el sorteig d’un lot de productes de la terra envasats en vidre. La jornada comptarà amb educadors ambientals que animaran als assistents a separar i reciclar els envasos de vidre.

D’altra banda, els dies 18 19, 20 i 21, aquest educadors visitaran les 19 gaiates de la ciutat per a informar-los sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat. Col·laboraran també amb elles per a facilitar-los el reciclatge de vidre amb l’ús de poals adaptats.