El regidor d’Educació ha reconegut «el gran treball i la calma mostrada en tot moment» pel personal docent i no docent dels centres educatius

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló ha suspés totes les activitats municipals dins i fora dels centres i adreçades a estudiants en l’àmbit educatiu. Així ho ha confirmat l’edil de l’àrea, Francesc Mezquita, qui ha informat que tota la programació queda interrompuda fins al 31  de març com a mesura preventiva dels contagis de coronavirus.

Mezquita ha volgut agrair i reconéixer “el gran treball i la calma mostrada en tot moment tant pel professorat como pel personal no docent del centres educatius, una manera procedir que ha aconseguit mantenir informades les famílies i que tothom actuara amb sentit comú”.

Així doncs, atenent a l’emergència sanitària i de conformitat amb les mesures que s’han adoptat per a la prevenció i contenció del COVID-19 per part de la Junta de Govern Local, la Regidoria d’Educació ha ajornat els concerts programats als centres escolars en què estava previst que actuara la Banda Municipal de Castelló, com a part del projecte L’Escola Canta. També es cancel·len fins a nou avís les sessions del taller de convivència i prevenció de l’assetjament escolar programades als centre de primària, així com els assajos setmanals del Cor Infantil al Museu de Belles Arts.

Queda en l’aire la celebració de la trobada de jocs populars i tradicionals, prevista per als pròxims 2 i 3 d’abril. El consistori decidirà si la manté en funció de l’evolució de la situació sanitària i de les mesures de seguretat.

Cal afegir que el Registre Municipal d’Associacions de Castelló de la Plana, dependent de l’àrea de Participació Ciutadana que també dirigeix Mezquita, ha traslladat a les entitats la necessitat de complir amb les mesures de caràcter preventiu preses per  l’Ajuntament. D’aquesta manera, s’insta a les associacions a suspendre «tant tallers, cursos, xarrades, seminaris, viatges, assemblees, com qualsevol altre acte o activitat associativa, en el temps en que dure la vigència de la resolució».

Aquesta mesura afecta també a l’apertura d’establiments associatius, pel seu caràcter social i de possibles espais aglutinadors de persones. Així mateix, les entitats hauran d’interrompre les activitats, viatges d’oci, culturals o semblants.