El Servei d’Igualtat d’Oportunitats ofereix atenció telefònica i l’acompanyament personal se centra en casos d’extrema necessitat

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló manté la totalitat dels serveis d’atenció i assessorament a dones supervivents de la violència de gènere durant l’estat d’alarma. El personal del Servei d’Igualtat d’Oporunitats (SIO) ha organitzat un sistema de torns per a mantenir l’atenció telefònica i preparar l’acompanyament personals en casos d’extrema necessitat.

Així ho ha confirmat l’edil de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, qui han condemnat l’assassinat masclista d’una dona a Almassora i ha manifestat el seu suport a família i amistats de la víctima. La regidora ha recordat que «cap dona s’ha de sentir sola durant aquest dies i per això mantenim l’atenció i recordem la importància de demanar ajuda davant qualsevol situació en la qual se senten amenaçades».

En aquest sentit, el SIO ofereix orientació i assessorament, mitjançant el telèfon 964 25 19 79,  en relació als recursos existents a la ciutat en matèria de violència de gènere i sobre com s’han modificat o adaptat davant l’emergència sanitària. Així mateix, disposa d’un servei de tramitació de recursos i treballa en coordinació constant amb altres administracions per a fer el seguiment de cada persona.

El departament també ofereix un servei d’assessorament jurídic, el qual inclou informació sobre la interpocisó de denúncies i sol·licitud de mesures de protecció en l’àmbit personal i familiar. Els i les professionals del servei també informen sobre possibles mesures penals i civils.

Roman disponible durant aquests dies el Centre Dona 24 hores de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives al 900 580 88. Com sempre, el telèfon 016 aten des de l’àmbit estatal les víctimes de violència de gènere. Ambdós números són gratuïts i no en queda constància a la factura.