L’Ajuntament obri aquest servei en el poliesportiu municipal Castalia amb capacitat i els recursos bàsics per a 40 persones

L’Ajuntament de Castelló ha habilitat un nou alberg provisional per a persones sense llar que es mantindrà obert mentre dure la crisi sanitària i social pel Covid-19. Aquest nou servei, que té capacitat per a 40 persones, s’ha situat en el poliesportiu municipal Castalia i supleix a l’alberg transitori obert d’urgència després de la declaració de l’estat d’alarma i amb motiu d’un imminent temporal de pluges per a l’acolliment de transeünts.

El el nou alberg provisional, obert des de dilluns passat, té capacitat per a 40 persones i ofereix altres recursos com a serveis de dutxes, rober i higiene, bugaderia, alimentació, servei d’acompanyament i proveïment de material de protecció com a guants i gels hidroalcohólics.

Per a la seua posada en marxa, l’Ajuntament de Castelló ha ampliat el conveni de col·laboració amb Càritas per a la gestió d’aquest nou servei provisional. L’alberg romandrà en funcionament durant dos mesos, però podrà ser ampliat en cas que l’estat d’alarma davant l’emergència sanitària per coronavirus es prolongue més temps.

La instal·lació comptarà amb els serveis de neteja, desinfecció i vigilància diària i nocturna necessaris.

Per part seua, Càritas facilitarà la presència d’integradors socials, conserges i ampliarà el personal de l’alberg municipal per al servei d’alimentació. També dotarà a l’alberg d’un coordinador (un professional psicòleg) per a supervisar l’adequat funcionament i el compliment de les mesures sanitàries corresponents.

L’alberg provisional té capacitat per a fins a 40 persones i està en marxa des de dilluns passat 23 de març.