Els dispositius tindran connexió a la xarxa i serviran per «complementar l’esforç que ha fet la Conselleria d’Educació per combatre la bretxa digital»

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha  activat els tràmits que permetran disposar dels fons necessaris per a l’adquisició de vora un centenar de tauletes per a l’alumnat de primària de la ciutat, mentre les classes continuen desenvolupant-se de manera telemàtica. La mesura arriba després de que la Conselleria d’Educació haja assignat més de 700 d’aquests dispositius a diferents centres de la ciutat en el que és “un esforç sense precedents per a que totes les xiquetes i tots els xiquets pugen seguir el curs i que ningú quede enrere”, en paraules de Mezquita.

Amb aquesta mesura “volem complementar l’esforç que ha fet el Consell per a combatre la bretxa digital i per això, a més de facilitar les tauletes als centres per a que les distribuïsquen entre les famílies que ho necessiten, aquestes tindran connexió a Internet”, ha assegurat l’edil d’Educació. Mezquita també ha apuntat que amb l’entrega dels dispositius “garantim el compliment del Decret d’Inclusió de setembre de 2019”.

Així doncs, el plantejament del consistori és que aquests aparells siguen utilitzats per alumnat de segon cicle de primària, ja que les activitats que realitzen poden requerir de més recursos digitals. A més, la Regidoria d’Educació assegurarà un mínim de tres mesos de connexió a la xarxa, de manera que aquesta estiga operativa fins al final de curs i per si cal realitzar alguna tasca telemàtica més endavant.

Aquesta serà la primera remesa de tauletes que adquirirà l’administració municipal segons la disponibilitat d’estoc al mercat. No obstant això, l’Ajuntament de Castelló no descarta la compra de més unitats si fora necessari i si es reposen les existències. En finalitzar l’estat d’alarma, els dispositius tornaran a les dependències municipals per a ser utilitzats en qualsevol activitat telemàtica o que implique la utilització de les noves tecnologies per al desenvolupament de les competències digitals.

Cal recordar que la Regidoria d’Educació manté operatiu el correu dubteseducacio@castello.es per a que famílies i personal docent puguen adreçar les seues consultes al departament durant aquest estat d’alarma. La ciutadania també pot realitzar consultes telefòniques mitjançat el telèfon 010, el qual funciona de dilluns a divendres de 8.00 a 22.00 hores.