El nou número d’El Club Millaret ha estat adaptat per a ser 100% digital i presenta un recull d’activitats per a fer en família


La revista El Club Millaret s’ha sumat a la campanya ‘Jo em quede a casa’ i ofereix les seues publicacions en format digital i d’accés lliure i gratuït. La iniciativa, impulsada per les regidories d’Educació i Plurilingüisme i Foment del Valencià, ambdues encapçalades per Francesc Mezquita, llança un nou número amb multitud d’activitats dissenyades per a ser responsive, és a dir, accessibles des d’ordinadors, telèfons mòbils o tauletes. Figuren també alternatives per a l’alumnat amb diversitat funcional.

Així, la nova edició es titula ‘Covi ens visita’ i inclou un relat sobre totes les activitats que els infants poden fer amb la família, per tal de “traure la part positiva d’aquesta situació i que els xiquets i les xiquetes gaudisquen del temps que passen a casa”, en paraules de Mezquita. Al web de la revista es pot accedir al conte en format d’audiollibre i en format escrit i ha estat llançat hui, 23 d’abril, com a celebració pel Dia Internacional del Llibre.

“L’objectiu d’aquest projecte educatiu és aproximar i fomentar el valencià entre els xiquets i xiquetes de primer cicle escolar d’una forma més visual i entretinguda mitjançant temes d’actualitat, com en el cas de l’últim quadern, que tracta la pandèmia de la COVID-19”, ha assenyalat el regidor. “Amb l’adaptació d’aquesta edició per a poder ser visualitzada des de qualsevol dispositiu, la distribució de tauletes entre les famílies amb menys recursos i l’adaptació dels materials, fem un pas més per tancar la bretxa digital i per fer del nostre un sistema educatiu més inclusiu”, ha assegurat Mezquita

Cal destacar que les famílies també trobaran en aquesta edició receptes, fitxes imprimibles i passatemps, desenvolupats per l’equip de la revista. Com a punt diferenciador, el número també compta amb la col·laboració del mestre Josep Manuel i Donya Guitarra, el quals interpreten la cançó ‘Sóc el coronavirus’.

Des que es va publicar el primer Millaret, l’any 2016, s’han editat 14 quadernets, tots dedicats a una estació de l’any, com l’estiu i la tardor, celebracions realitzades durant l’any com Carnestoltes o la Magdalena, o a temes com els jocs tradicionals o el comerç local. El Club Millaret és un quadern col·leccionable escrit i editat en valencià, dirigit als escolars d’infantil i els dos primers cursos de primària, en què s’inclou vocabulari específic del tema central.