El document és necessari per a realitzar sol·licituds com la moratòria del pagament en les hipoteques

L’Ajuntament de Castelló expedirà mitjançant la seua pròpia seu (https://sede.castello.es) certificats d’empadronament amb una tramitació totalment telemàtica, per a evitar així les atencions presencials i minimitzar els riscos de contagi. El servei s’activarà a partir del pròxim dilluns i per a utilitzar-lo serà necessari disposar de la identificació electrònica que facilita el Govern i que també pot sol·licitar-se sense eixir de casa.

Així ho ha explicat l’edil d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, qui ha informat que la sol·licitud de volants d’empadronament «ha sigut una de les temàtiques més freqüents des de que vam activar el Pla Especial per la crisi del coronavirus i per això hem posat en marxa aquesta aplicació que respon a una necessitat de les veïnes i els veïns de Castelló». Aquest nova manera de sol·licitar el certificat s’afig a la ja posada en funcionament a l’inici de l’estat d’alarma a través d’un formulari en la web municipal.

Tal com ha aclarit Garcia «aquest és un dels documents que es demanen per a tramitar la moratòria dels pagaments hipotecaris i per aquest motiu s’hagen disparat les sol·licituds en en les últimes setmanes».  En concret, han sigut 576 les atencions realitzades pel personal municipal entorn a aquest tema des del passat 18 de març, quan el 010 va activar el servei especial i va reforçar l’atenció telefònica i telemàtica a la ciutadania.

Per part seua, l’edil de Modernització, David Donate, ha destacat la importància de comptar amb una administració electrònica ràpida, àgil i que responga a les necessitats de la ciutadania. “Fa pocs mesos presentarem una nova seu electrònica amb més serveis i facilitats, una seu que ara s’ha adaptat i ha anat incorporant nous serveis per a fer front a la nova realitat i poder realitzar tràmits administratius sense eixir de casa mentre dure l’emergència per la covid-19”, ha indicat. En aquest sentit, Donate ha recalcat que s’ha habilitat la seu electrònica per a poder sol·licitar i obtindre els certificats d’empadronament sense haver de passar per cap oficina.

Més de 10.000 atencions des de l’inici de l’estat d’alarma

Des de de l’activació del Pla Espacial d’Atenció a la Ciutadania COVID-19, l’Ajuntament de Castelló ha donat resposta a 10.223 sol·licituds. Quasi el 70% d’aquestes (7.129), han sigut ateses telefònicament mentre que una mica més del 28% (2.878) s’han resolt per la seu electrònica i la web municipals. El correu electrònic ha sigut el mitjà triat per a tan sols el 2% de les consultes (216).

El servei d’Atenció Ciutadana ha ampliat el seu horari i el seu personal durant aquesta crisi i funciona de 8.00 a 22.00 hores de dilluns a divendres. També respon per correu electrònic ([email protected]) i per l’aplicació de missatgeria Whatsapp (609 223 416). Així mateix, el consistori  també atén les consultes rebudes mitjançant l’App Castelló, disponible de manera gratuïta per a sistemes IOS i Android.