El consistori i l’empresa Netllar Castellón arriben a un acord per a assegurar la connexió durant dos mesos de manera gratuïta

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha lliurat aquest matí una primera remesa de targetes SIM als centres escolars de la localitat. Aquestes 23 línies han estat facilitades per Netllar Castellón i oferiran l’alumntat que ho necessite fins a 60 GB de dades durant els mesos de maig i juny de manera gratuïta.

La mesura tampoc tindrà cap cost per a l’administració local, arran de l’acord assolit pel departament que dirigeix Mezquita amb l’empresa. El regidor ha agraït la col·laboració “per a ajudar-nos a tancar la bretxa digital que encara afecta moltes xiquetes i molts xiquets de la nostra ciutat” i que “facilitarà que puguen acabar el curs amb una bona connectivitat”.

Com ha apuntat l’edil, les targetes podran ser utilitzades en telèfons intel·ligents o tauletes de què disposen les famílies si aquests no tenen connexió a la xarxa o no tenen suficients dades. Igualment, aquestes línies permetran que els centres puguen cedir les tauletes que ja tenen en propietat però que, habitualment, estan configurades per a funcionar únicament amb el senyal Wi-fi del mateix centre.

Així, Mezquita ha lliurat les 23 primeres línies de dades a representants dels equips directius dels CEIP Benadresa, Jaume I, Carles Salvador, Antonio Armelles, La Marina, Castàlia, Juan G. Ripollés, Vicent Artero i San Agustín. Als responsables del centres, els ha reconegut «el gran treball que estan fent per garantir els drets i els recursos a tot l’alumnat i per aconseguir que cap alumne ni cap família se senten apartats durant aquest estat d’alarma».

La iniciativa se suma a la distribució de vora un centenar de tauletes adquirides per al regidoria d’Educació i que arribaran als 22 centres educatius que les han sol·licitat. Aquesta proposta complementa l’adquisició per part de la Conselleria d’Educació de més de 700 d’aquests dispositius que aquesta setmana han començat a arribar a l’alumnat d’educació secundària de Castelló.