El portaveu de Compromís per Castelló, Miguel Ginés, ha defensat un canvi en la mobilitat local que aposti *porimpulsar els mitjans de transport sostenibles i prioritzar la creació de zones lliures de cotxes a la ciutat per a afavorir el trànsit de vianants, ara que se inicia el període de desescalada de la crisi sanitària.

Així, Ginés ha valorat molt positivament les declaracions de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, que animava a les ciutats mitjanes i grans a fomentar, entre altres, l’ús de la bicicleta i els patinets com a alternativa de transport net i sostenible per a la sortida gradual de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

“En Compromís entenem que aquesta crisi ha de ser una oportunitat per a avançar cap a un model més verd, social i humà. Aquestes noves formes de transport no contaminen i contribueixen a un estil de vida més respectuós amb el medi ambient”, ha explicat el portaveu de la formació valencianista.

Així mateix, Ginés ha animat a l’equip de govern ampliar les conversions en zona de vianants de diverses zones de la ciutat per a garantir la mobilitat de les persones, respectant les distàncies de seguretat i reduint el trànsit de vehicles motoritzats, com ja estan fent altres ciutats de l’Estat. “Els índexs de contaminació han descendit un 90% a la ciutat de Castelló en l’últim mes i cal seguir en aquesta línia”, ha apuntat el portaveu de Compromís per Castelló.