Els serveis municipals han actuat també al Mercat del Grau per a higienitzar els carrers i el mobiliari urbà

El servei de neteja de l’Ajuntament de Castelló ha intensificat les tasques de desinfecció de carrers comercials i instal·lacions educatives per a la reobertura prevista per al pròxim 11 de maig. D’aquesta manera, el consistori assegura que la tornada progressiva a l’activitat es puga fer «amb totes les garanties sanitàries», com ha explicat el regidor de Neteja, Ignasi Garcia.

Amb aquesta finalitat, els operaris han higienitzat també el carrers on s’ubica el mercat ambulant del Grau, on també han actuat sobre el mobiliari urbà. Aquestes tasques s’han portat a terme durant la matinada, per deixar els espais en bones condiciones, i es repetiran aquesta vesprada, quan tanque el mercat.

«Novament, un servei essencial com és la neteja viaria, ens permet avançar en aquesta situació davant la desescalada», ha explicat Ignasi Garcia. L’edil de Neteja també ha destacat que «l’Ajuntament de Castelló ha fet i està fent un gran esforç per a que tots els espais estiguen en condicions higièniques òptimes i eixe objectius l’estem aconseguint gràcies a les més de 40 persones que cada dia i cada nit netegen els nostres carrers».

Des de la regidoria d’Innovació Comercial, s’han posat totes les mesures necessàries per a garantir el compliment de la normativa i de les mesures de seguretat per a la reobertura del Mercat del Grau. «Hem treballat des del primer moment de manera conjunta amb els comerciants per a poder reobrir de manera segura, perquè els veïns del Grau pogueren acudir a comprar productes de proximitat en el seu mercat tradicional», ha explicat l’edil d’Innovació Comercial, David Donate.

Donate ha apuntat que, des de l’àrea de comerç, s’han habilitat les tanques per a delimitar el perímetre i distribuït gels desinfectants per a l’ús públic que s’han posat a la disposició dels clients en els diferents accessos al recinte. «Així mateix, hem reorganitzat els llocs per al compliment de les distàncies de separació lateral i frontal», ha destacat. També s’ha sol·licitat el control policial per al compliment de l’aforament i l’accés al mercat.

Així, també està previst que els centres educatius de la ciutat recuperen part de l’activitat per a «que els equips directius i el personal administratiu puga incorporar-se i avançar en tasques d’organització i la preparació del procés d’escolarització, entre altres», com ha informat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita.

Moltes d’aquestes instal·lacions ja porten dies obertes per la realització de tasques de manteniment, motiu pel qual el personal del servei ha posat, en aquesta segona onada de desinfeccions, especial èmfasi en les zones amb superfícies de contacte i de pas, com ara panys de portes, baranes i lavabos. Durant aquestes setmanes, els serveis municipals han realitzat una neteja a fons dels centres, una tasca que habitualment fan durant el períodes vacacionals.

EPI, material d’un sol ús i solucions desinfectants

Cal destacar que l’empresa concessionària del servei de neteja ha facilitat equips de protecció individual (EPI) al personal. Els i les professionals utilitzen material d’un sol ús i aquest se separa en contenidors específics, a l’interior de bosses tancades. Els elements reutilitzables, es desinfecten després de cada ús. Com a productes d’higienització de materials i superfícies, els serveis municipals han utilitzat clor actiu, hipoclorit sòdic, peròxid d’hidrogen i etanol, en les proporcions recomanades per la Conselleria i el Ministeri de Sanitat.