El reciclatge es dispara a Castelló. La Regidoria de Reciclatge i Gestió de residus, a càrrec d’Ignasi Garcia, va informar que, durant el mes d’abril, es va registrar «un rècord en els pesatges de certes fraccions mai abans aconseguit a la ciutat de Castelló de la Plana». I és que durant aquest mes, l’increment en la recollida d’envasos lleugers va augmentar gairebé un 35% respecte al mateix període del passat any, i els gairebé 160.000 quilos retirats suposen «la major quantitat d’envasos lleugers registrada a la nostra ciutat», segons consta en l’informe municipal.


Va créixer també la recollida de vidre, que va superar el 31% d’increment amb 153.000 quilos acumulats. Per contra, va caure lleugerament (un 2,4%) el reciclatge de cartó, una xifra que pot haver-se del tancament dels establiments comercials i que evidencia que «la ciutadania continua reciclant i que compleix amb la seva labor mediambiental amb plena responsabilitat», segons l’edil.


La tendència ja es va començar a veure durant el mes de març, quan es va elevar un 6% de mitjana. Tot això, malgrat que s’està detectant una disminució d’al voltant de l’11% de residus sòlids urbans, respecte al període anterior a l’estat d’alarma per la crisi sanitària, motivat pel tancament d’establiments comercials i de restauració.


Garcia preveu també «poder registrar increments considerables en el reciclatge de restes orgàniques, amb la implantació d’una xarxa de més de 1.000 contenidors en tota la ciutat».


Cal recordar que la regidoria que dirigeix Garcia va posar en marxa a la fi de 2019 la campanya L’orgànica és un marró de tots, una iniciativa desenvolupada per a formar a les noves generacions en la correcta separació de les restes orgàniques. Dos agents ambientals van impartir 285 tallers en 38 col·legis de la capital. L’Ajuntament va lliurar 400 galledes marrons i gairebé 50.000 bosses compostables.