L’Acord de Fadrell aspira a situar la ciutat al capdavant de la defensa dels drets LGTBIQ+ en l’àmbit local.

Els tres grups signants de l’Acord de Fadrell i integrants del govern municipal votaran de manera conjunta una moció per a que l’Ajuntament de Castelló, mitjançant la Regidoria de Feminismes i LGTBI, elabore un Pla Municipal per la Diversitat Sexual. Aquesta iniciativa situarà Castelló «al capdavant de la defensa dels drets LGTBIQ+ en l’àmbit local», com recull el text de la proposta.

Arran de l’aprovació de la moció, la Regidoria de Feminismes i LGTBI assumirà la creació entitats i organitzacions, en defensa de la diversitat sexual i per impulsar accions comunes i transversals. Aquesta, se sumarà al compromís del consistori per tal d’adoptar «mesures en la denúncia explícita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia».

El text també recull una punt d’acord per tal que de la façana de l’Ajuntament penge, cada 28 de juny, una pancarta commemorativa del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, «com a mostra pública i visible». Aquesta proposta que ja es duu a terme i des dimarts, 16 de juny, la bandera amb els color del col·lectius es veu a la casa consistorial.

La portaveu adjunta de Compromís i responsable de l’àrea de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha assegurat que «aquesta crisi sanitària, social i econòmica derivada de la Covid-19 ha fet més evidents que mai les desigualtats entre les persones i ha portat a la vulneració de drets i l’estigmatització social de la població LGTBIQ+». «El confinament ha obligat moltes persones a viure un altre tancament com a conseqüència d’estar en entorns familiars o laborals hostils i ara és el moment de recordar-los que, com sempre, estem l’administració municipal està al seu costat i serà un instrument de protecció i garant de justícia», ha incidit.

Ruiz també ha demanat unanimitat a tots els grups per a l’aprovació de la Declaració Institucional proposada amb motiu del Dia de l’Orgull, perquè «les administracions tenim la responsabilitat de defensar la igualtat legal i social entre totes les persones i ens cal impedir que les creences morals o ideològiques impedisquen que tota la ciutadania puga viure plenament i tindre el seus drets fonamentals garantits».