Afavorir la conciliació i la inclusió social, entre els principals objectius d’aquest programa.

El programa de la Conselleria d’Educació per a subvencionar la realització d’activitats de suport educatiu i altres extraescolars per als municipis ha inclòs un capítol amb vora 220.000 euros per a la ciutat de Castelló que es transformarà en una ampliació de l’oferta disponible per tal d’“afavorir la conciliació” i “evitar que la manca de recursos cree una escletxa social entre els xiquetes i les xiquetes que poden fer aquestes activitats i aquells que no”.

Així ho ha explicat el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, qui ja ha establert contacte amb l’Associació Valenciana d’Empreses Culturals i d’Oci Educatiu (Avecoe) per tal de plantejar propostes que “arriben a tots el districtes de la ciutat” i que suposen “una reactivació del sector de l’oci educatiu, el qual s’ha vist greument afectat per aquesta crisi”. L’edil ha destacat que “un ventall divers i equilibrat d’extraescolars també facilitarà la reinserció laboral de pares i mares que hagen perdut el lloc de treball arran de l’aturada econòmica”.

Les propostes que vol plantejar la Regidoria d’Educació van també adreçades a i complementar la formació educativa reglada de l’alumnat i seran totalment compatibles amb les escoles vespertines que ja ofereix el consistori mitjançat la regidoria de Feminismes. Així mateix, podran beneficiar-se d’aquestes activitats tant els col·legis que tinguen jornada partida com aquells que la tinguen intesiva.

“Sense dubte, el curs 2020-2021 ens plantejarà molts reptes a les administracions i als centres educatius però cal recordar a les famílies que estarem al seu costat per a fer la tornada a les aules el més fàcil possible”, s’ha compromés Mezquita.

Cal recordar que la Regidoria d’Educació ja ha obert el termini per a l’escolarització sobrevinguda per a l’alumnat d’educació infantil, primària i secundària. El servei romandrà operatiu durant tot el curs i disposar de cita prèvia serà indispensable per a realitzar el tràmit.

El personal municipal realitza les atencions a la segona planta de l’edifici Menador, en horari de 9.00 a 13.00 fins al mes de setembre i de 9.00 a 14.00 hores a partir del mes d’octubre. Abans d’acudir presencialment, cal demanar cita prèvia mitjançat la secció d’Educació del web de l’Ajuntament de Castelló. També es pot escanejar el codi QR que es troba la porta del Menador i que dirigeix a aquesta adreça web per a sol·licitar torn.