Els materials han estat cedits pel Museu de Ciències Naturals de València

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha inaugurat aquest matí l’exposició ‘José Royo. Ciència i guerra’, ubicada a les instal·lacions del Planetari de Castelló. La mostra, cedida pel Museu de Ciències Naturals de València, i que es podrà visitar fins al mes de desembre, dóna l’inici a la programació estival d’aquest espai divulgatiu.

L’exposició està formada per 31 panells informatius sobre l’activitat de José Royo, a més de diferents materials personals com diaris originals, fotografies i pàgines inèdites del seu diari. Royo destacà per la seua militància política sempre vinculada al món científic, ja que entenia que la ciència no es podia desenvolupar dins d’un sistema que no fóra democràtic.

Ruiz ha estat acompanyada en la inauguració de la mostra per Javier Martí, cap de Museus, Monuments i Exposicions de l’Ajuntament de València; Margarita Belinchón, directora del Museu de Ciències Naturals de València, i l’expert en geologia Manuel Canseco. a més del director del planetari, Jordi Artes i del coordinador d’activitats, Carles Garcia.

A més d’aquesta mostra, el Planetari també exhibeix ‘El arte rupestre del arco mediterraneo’, una exposició de calcs de les pintures trobades a coves com El Civill i Cavalls (a la Valltorta), Morella la Vella o la cova de les Aranyes en Bicorp (València). La col·lecció ha estat cedida pel Museo Nacional de Ciencias Naturales del Consejo Superior de Investigaciones Científicas i i es pot visitar fins a l’octubre.

El Plantetari també ha iniciat hui els nous tallers estivals destinats al públic familiar, els quals acostaran una àmplia oferta de temes científics i relacionat amb la natura de dimarts a divendres. Els talleres tindran títols com ‘La importància dels animals’, ‘Les constel·lacions’, ‘La conquesta de l’espai’, ‘Volcans a Mart’, ‘Química explosiva’ o ‘Art estel·lar’.

El Planetari de Castelló també ofereix tallers sobre ‘L’art rupestre’ i permet fer un recorregut pels principals premis Novel de la història. L’aforament màxim en les activitats familiars serà de 20 xiquetes i xiquets per sessió i per accedir a l’interior cal seguir les recomanacions indicades a la cartelleria que hi ha a l’entrada de la instal·lació.