El portaveu del grup Compromís per Castelló recorda la necessitat d’un espai de cures especialitzades que faça possible la conciliació

Compromís per Castelló ha valorat “molt positivament” que el ple haja aprovat la cessió del solar la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, un “pas fonamental per a que Castelló tinga una residència pública persones majors al carrer Onda”, en paraules del portaveu del grup Ignasi Garcia.

Garcia ha apuntat la conciliació com un dels principals motius per a la construcció de la residència pública “Quan arribem a certes edats no sempre tenim l’autonomia que ens agradaria tindre i algunes persones necessiten d’assistència. Les famílies no sempre poden donar-la i, a més, hem de tenir en compte que aquesta assistència ha de ser compatible amb la conciliació, que no només implica les cures als menors sinó també a les persones majors dependents”, ha assegurat.

Com ha explicat el portaveu de Compromís per Castelló a l’ajuntament “la consellera Oltra ha manifestat la seua voluntat de construir eixa residència i l’ajuntament la seua voluntat de que així siga. A partir d’ara hem d’actuar amb celeritat per a que Castelló tinga una residència de persones majors”. Garcia també ha advertit que “no podem tornar a tindre un cas com el del Raval Universitari, que ha tardat 28 anys a tindre un centre de salut des de que es va cedir el terreny”.

Per a Garcia “les administracions hem de garantir que hi haja espai per a les cures especialitzades de les persones majors” i ha lamentat que “s’estiguen construint residències privades que tenen un preus que per a molta gent no són assumibles i que no hi haja places de residències públiques”. Com ha recordat, “Castelló necessita vora 900 places públiques”, segons un informe de CCOO, “però la realitat és que a la nostra ciutat viuen més de 9.000 persones de més de 80 anys que han de tindre els recursos públics a disposició si necessiten assistència”.