L’Ajuntament inverteix aquest any 2 milions en obres de sanejament i en dotacions contra la contaminació.

Castelló afronta el període de pluges amb 221 instal·lacions antiinundacions amb un nivell d’evacuació de 32 metres cúbics per segon i reforça la gestió ambiental amb la inversió en tres nous tamises anticontaminació que eviten l’arribada a la mar d’aigües residuals sòlides.

El Govern informa del Protocol d’Actuacions davant les Pluges de l’Ajuntament de Castelló 2020-2021 i les inversions executades en la xarxa hídrica de sanejament i pluvial, al costat de tècnics del Departament Municipal de Serveis Urbans i d’Infraestructures i de l’empresa concessionària de la gestió de l’aigua- FACSA-.

Des de l’any 2015 ja comencem a posar mesures per a solucionar el problema d’inundacions després d’episodis de fortes pluges i hem invertit més de 5 milions d’euros en obres antiinundacions perquè en zones com la Marjaleria es minimitze al màxim el risc d’inundacions.

L’objectiu fonamental del protocol de pluges és establir les mesures de prevenció i els procediments d’actuació dels equips i sistemes d’evacuació d’aigües, principalment en episodis de pluges torrencials o de gota freda a Castelló. Per això, és important revisar any rere any aquest pla d’actuació, així com abordar les millores necessàries en la xarxa d’infraestructures per a optimitzar la resposta i incrementar la capacitat d’evacuació de les aigües.

Durant 2020 s’han invertit dos milions d’euros en actuacions vinculades amb la xarxa de clavegueram i prevenció d’inundacions, així com en tres nous tamisos que eviten l’arribada a la mar de residus sòlids, totes elles inversions que beneficien el nostre ecosistema i la nostra relació amb l’entorn i que minimitzen la contaminació de les aigües. 916.000 corresponen al col·lector de Borriol i obres de sanejament a Castelló, millores en l’estació de bombament d’aigües residuals de la Plana (EBAR, 128.139 euros), EBAR de Ferrandis Salvador (98.006), EBAR del Planetari (136.353 i nou clavegueram de Los Ángeles (750.000).

Les 221 instal·lacions hídriques estan conformades per 12 estacions d’Arquimedes, 143 bombes d’evacuació, 28 grups electrògens i 34 comportes. El Protocol activa 28 actuacions amb la caiguda de 10 litres per metre quadrat i 35 quan se superen els 30. La capacitat d’evacuació de 32,8 metres cúbics per segon es equivalent a l’aigua d’una piscina olímpica.